Societat

Nou taller teatral i cursos per a usuaris de serveis de salut mental

L’Escola Municipal de Belles Arts (EMBA) de Salt reforça els lligams amb l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ampliant els cursos i activitats que l’equipament municipal ofereix a les persones usuàries de diferents serveis de salut mental del Parc Hospitalari Martí Julià. Amb el suport de la Diputació de Girona, l’EMBA reforça aquest projecte que es va iniciar ara fa cinc anys, per bé que des de fa més de 10 anys que ja s’havien fet actuacions puntuals. El projecte té l’objectiu d’apropar l’art als joves de 12 a 18 anys de l’Hospital de Dia d’Adolescents i, més endavant, de la Unitat de Trastorns de Conducta Alimentària, i d’utilitzar-lo com a part del procés terapèutic.

Taller d’arts escèniques, novetat

Una de les novetats que s’incorpora al projecte de l’EMBA i l’IAS són les sessions teatrals que es duran a terme amb la col·laboració de l’equip d’Escenaris Especials. Aquest nou taller arribarà el mes de juliol i s’hi treballaran aspectes com la memòria, l’expressivitat emocional, les habilitats socials, l’autoestima i altres àrees psicopedagògiques, tot emprant exercicis d’art dramàtic. 

Aquesta prova pilot tindrà lloc a diversos espais de la Factoria Cultura de la Coma Cros amb sessions els dies 2, 4, 16 i 18 de juliol. Hi participaran joves de l’Hospital de Dia d’Adolescents i de la Unitat de Trastorns de Conducta Alimentària (UTCA) que faran dues sessions de dues hores cadascuna. Aquest taller estarà dirigit i coordinat pel grup d’Escenaris Especials, amb la participació de Clàudia Cedó, psicòloga, dramaturga i directora teatral, així com de la psicòloga i docent teatral Marta Iglésias, i amb Berta Camps, a la coordinació pedagògica.

Cada any participen en els tallers i cursos de l’EMBA unes 25 persones usuàries de l’Hospital de Dia d’Adolescents i l’UTCA, organitzats de manera coordinada amb la institució sanitària. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca la importància del projecte en el seu propòsit de “facilitar l’accés a la cultura a nous col·lectius amb vinculació amb el municipi i al seu caràcter inclusiu”. En la mateixa línia, s’expressa el tinent d’alcalde de Cultura, Toni Vidal, que posa en valor l’acord de col·laboració entre l’IAS i el consistori. “Els beneficis per als usuaris estan comprovats i això ens ha permès aquest ampliar el projecte amb els dos programes pilot”, assegura. Per la seva banda, la cap de l’UTCA, Glòria Tràfach, explica que “l’art, en les seves diferents disciplines, complementa el procés terapèutic de cada usuari, afavorint l’emergència i canalització del malestar a través de les diferents expressions artístiques”. “L’ús de l’art i el procés creatiu com a eina terapèutica, d’expressió i d’autoconeixement, permet potenciar els aspectes expressius, comunicatius i afectius de les persones i contribueix al seu procés de recuperació i benestar”, manté. Des d’aquest perspectiva, Tràfach valora “molt positivament” l’acord de col·laboració, i destaca també les que les activitats es facin en la comunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

La plantilla del Consell Comarcal del Baix Penedès exigeix equipar sous

El Vendrell
educació

Clam perquè es posin zones d’ombres a sis escoles públiques de Mataró

mataró
societat

Entitats veïnals i socials tallen Aragó en protesta per la Fòrmula 1

Barcelona
Societat

Proposen reduir un 51% l’espai de premsa dels quioscos a Barcelona

Barcelona
Medi Ambient

L’oposició de Camarles demana blindar el terme a les plantes de biogàs

Camarles
Societat

L’Ajuntament de Badalona retalla l’horari de les terrasses del front marítim

Badalona

Milloraran passos de vianants de Lluís Pericot i Álvarez de Castro

GIRONA
URBANISME

Al Baix Llobregat s’han iniciat 497 habitatges aquest 2024

Viladecans

Detenen cinc persones per sabotejar caixers a Barcelona, l’Hospitalet i Santa Coloma

Barcelona