Societat

L’Ajuntament vol mobilitzar 200 pisos buits per destinar-los a lloguer assequible

L’Ajuntament de Platja d’Aro vol mobilitzar dos-cents -pisos buits per destinar-los a lloguer assequible oferint incentius als propietaris, segons informa l’ACN. L’alcalde, Maurici Jiménez, explica que tenen detectats 370 habitatges que estan desocupats -sumant cases i apartaments- perquè durant tres anys no han generat factures de llum ni d’aigua.

Així, l’objectiu del consistori, amb l’ajuda dels agents de la propietat immobiliària, és aconseguir redirigir-ne un 40% cap a la borsa pública d’habitatge per atendre les demandes de les famílies que passen per benestar social. En paral·lel, l’Ajuntament també encara una de les apostes de mandat: la reforma dels 2 quilòmetres de passeig marítim. La intenció és tenir el projecte damunt la taula l’estiu del 2025.

Dels 28.000 habitatges que té Platja d'Aro, n'hi ha uns 4.000 que estan ocupats tot l'any. La resta es reparteixen entre habitatges d'ús turístic -aquí hi ha unes 3.300 llicències actives de HUT- i segones residències. Que de fet, són la immensa majoria. Segons explica l'alcalde, els propietaris d'aquests xalets i apartaments "com a mínim" s'hi estan durant quinze dies l'any, per passar-hi les vacances. "Són habitatges que mai es llogaran durant dotze mesos, però sí que amplien el parc de lloguer vacacional", concreta Jiménez, en referència a què, quan els amos no hi són, n'hi ha que opten per arrendar-los durant alguns dies als turistes. Amb aquestes xifres a la mà, l'alcalde de Platja d'Aro admet que el decret de la Generalitat per limitar els HUT, en el seu cas, no és efectiu per resoldre els problemes d'habitatge. Però sí que el consistori treballa per activar altres vies que permetin atendre les demandes de sostre de les famílies que passen per serveis socials (actualment, en tenen unes 170). Jiménez no s'oposa a construir habitatge protegit, però també té clar que aquí els terminis no ajuden. "Per exemple, abans no es pugui aixecar un bloc de dotze pisos, hauran de passar uns tres anys; i en definitiva, acabarà essent posar un pedaç a una situació tensionada", concreta l'alcalde. Per això, l'Ajuntament de Platja d'Aro aposta per mobilitzar aquells habitatges que ja estan construïts però que porten temps buits.  "Als propietaris els garantim que cobraran el lloguer el dia 1 de cada mes, els bonifiquem l'IBI, els donem una ajuda de 1.500 euros per reformar-los i també ens fem càrrec de l'assegurança", concreta Jiménez. "Evidentment, no estem parlant de lloguers que s'enfilin a 1.000 euros, perquè això no seria assumible per a les famílies, però sí que estiguin al voltant dels 600 o 700 euros", hi afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia