Societat

La federació veïnal de Terrassa critica la doble taxa de residus

La Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) ha tornat a mostrar en un comunicat el seu malestar per la doble imposició d’una taxa per la recollida (Ajuntament) i el tractament dels residus municipals (Consell Comarcal) i ha censurat que l’ens supramunicipal no n’ha informat a la ciutadania i en canvi “està creant confusió a l’enviar uns missatges amb codi per explicar el pagament” des d’aquest mes. El presidenta de la federació veïnal, José Antonio Sánchez, ja va intervenir al ple de gener per mostrar el seu rebuig per una mesura que es va fer sense participació ciutadana i que no està en consonància amb “el greu problema estructural de gestió d’Eco-Equip”, l’empresa municipal de recollida.

Ara, en un comunicat asseguren que són conscients que la Unió Europea estableix l’obligació de cobrir en la seva totalitat el cost del serveis de residus, tant la gestió com el tractament, fet que ha comportat la doble taxa, però que la mesura ha suposat una “pujada abusiva del 60% de les taxes de residus” respecte l’any passat.

Davant aquests fets, des de la FAVT, perceben “malestar i preocupació de la ciutadania, ja que ha estat una mesura imprevista que ha impactat en la seva economia i que en contrapartida xoca amb una realitat que no està alineada amb la bona gestió dels residus als carrers, ja que és bastant deficitària”.

També mostren la seva preocupació perquè el Centre de Recollida i Tractament” només arriba a un volum de reciclatge de entre el 15 i 20%”, i la resta va a l’abocador de Coll Cardús de Vacarisses que “ja hauria d’estar clausurat fa més de tres anys”. Reclamen una conscienciació general i prendre accions que permetin solucions per reduir els residus i accions per millorar el reciclatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia