Societat

sOCIETAT

La Fira Argillà d’Argentona fa el pas a festival amb la República Txeca com a convidada

La fira internacional de ceràmica Argillà Argentona, nascuda inicialment com a Fira del Càntir, fa un canvi de rumb en aquesta edició 2024 i evoluciona de fira a festival. Segons els seus responsables “passa de posar l’accent en l’activitat comercial en posar-lo a l’activitat cultural i artística”. La cita, del divendres 6 al diumenge 7 de juliol, incorporarà com a novetat espectacles de fang i foc les nits de divendres i dissabte, així com d’espectacles de dansa i música tradicional en l’acte inaugural, la tarda del divendres. En concret, hi actuaran la companyia Animal Religion amb el seu muntatge Fang a La Sala d’Argentona, mentre que la companyia FemFoc estrenarà Mind the hiatus a Can Doro, amb entrada gratuïta. També es faran micro-exposicions a quatre aparadors ceràmics del Carrer Gran, que ajudaran a donar visibilitat a autors emergents o poc coneguts. I s’afegeixen dos nous espais expositius: el saló de pedra de l’Antic Ajuntament i el jardí de la casa modernista de Josep Puig i Cadafalch. els artistes que protagonitzaran les mostres d’enguany seran la txeca Eva Roucka (Museu), i els catalans Pep Gómez (Casa Puig i Cadafalch) i Nuri Negre (Antic Ajuntament).

Al mateix temps es potencien activitats culturals que ja s’anaven fent, com les exposicions al Museu del Càntir, la mostra de cinema sobre ceràmica Cineràmica, visites guiades al museu i a les exposicions, debats, tallers participatius de torn i de rakú, així com les demostracions de terrissa tradicional. La part comercial hi seguirà essent i ocuparà de nou tot l’eix central de l’esdeveniment, amb més de 60 llocs de venda de ceràmica provinent de diversos països d’Europa i del nord d’Àfrica.

Finalment, el país convidat a l’edició 2024 és la República Txeca, un país amb una ceràmica de gran qualitat però encara poc coneguda a casa nostra. Està prevista la participació de sis artistes txecs que vindran expressament a Argentona per a participar en l’esdeveniment. També el dissabte es farà un debat a la biblioteca sobre la ceràmica contemporània a la República Txeca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.