Societat

Més de quaranta activitats en la 7a edició de la Fira del Tap i el Suro

La 7a edició de la Fira del Tap i el Suro, que tindrà lloc aquesta setmana a Cassà de la Selva, s’ha presentat aquest vespre a l’espai de La Talaia, un balcó a les Gavarres que ha ofert la possibilitat de vincular dos dels grans eixos de la Fira del Tap, el suro i el producte que va estretament lligat al suro i a moltes activitats de la fira, el vi.

L’alcalde, Pau Presas, i el regidor de Promoció Econòmica, Àlex Font, han fet la presentació institucional d’aquesta edició de la Fira del Tap i el Suro. El regidor ha destacat les novetats d’aquest any, com ara que la programació de les activitats al passeig Vilaret començarà divendres al vespre amb un tast de cerveses artesanes i el retorn del grup Cassanenc La Troupe en concert, ampliant de dos a tres dies les activitats programades.

Una altra novetat és la introduir d’un professional de la fabricació de taps a cada tast i maridatge perquè expliqui la particularitat de cada tap de les ampolles que s’obren, una acció que donarà rellevància al suro. També s’ha incorporat, a més de tot el relacionat amb el suro i els cellers que estaran dins l’espai de la fira del passeig, una trentena de parades d’artesania, bijuteria i alimentació a la plaça de la Coma, amb la intenció d’eixamplar la base de la fira.

El programa de la fira presenta deu tastos de vins, escumosos o cervesa, maridatge de vins, concerts, activitats familiars, xerrades de divulgació, espai de degustació al passeig Vilaret, a més d’una trentena de parades d’artesania, que aquest any també trobarem a la plaça de la Coma.

La tradició surera serà protagonista a l’espai de l’antic taper al passeig Vilaret, també al tradicional sopar popular dels vells tapers amb cançons de taverna, el xic-xec, a més de la demostració de la pela del suro i l’esmorzar de peladors a Can Vilallonga. El programa ofereix més de quaranta activitats relacionades amb el món del suro, que comencen demà amb les visites a les fàbriques suro-taperes de Cassà i acabaran diumenge al vespre al passeig Vilaret amb el concert de cloenda de la coral cassanenca Tutti Veus.

El temps no ha permès fer una demostració de la pela del suro, ofici del qual ha parlat el pelador cassanenc Eloi Madrià. Tan dissabte com diumenge s’ha previst una demostració de pela de suro a l’entorn de Can Vilallonga, seguit d’un típic esmorzar de peladors.

Finalment, la periodista Ruth Troyano ha conduït un diàleg i tast de vins amb Vinyataires Lliures, una iniciativa que reivindica la feina dels petits cellers en un gremi que acull seixanta vuit cellers a Catalunya. En aquest cas han contribuït al diàleg i presentant els seus vins, els cellers Talcomraja, els Cellers de Madremanya, Somni d’Istiu i La Gutina.

A l’acte hi han assistit una cinquantena de persones relacionades amb el món del suro, les empreses sureres, les institucions i entitats que representen el sector, a més de professionals de l’enoturisme i el món del vi, creadors de contingut digital, que fan divulgació de la cultura del suro i del vi a les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia