Societat

Sant Joan de Déu rebrà 60 milions d’Amancio Ortega per al centre de malalties rares

L’Hospital Sant Joan de Déu i la Fundación Amancio Ortega han signat un acord per finançar el nou centre per a malalties minoritàries, anomenat Únicas. L’empresari gallec pagarà els gairebé 60 milions d’euros que costa la construcció de l’edifici i l’equipament interior. Únicas es preveu que entri en funcionament el 2026 com un hospital pioner a nivell internacional en l’atenció i recerca de les malalties minoritàries i coordinarà la xarxa estatal de 30 hospitals de referència en malalties rares repartits arreu de l’estat.

El director de l’Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, ha destacat la “generositat” de la fundació i ha desfinit l’acord com a “històric” perquè es tracta del finançament més important rebut mai. La presidenta de la Fundación Amancio Ortega, Flora Pérez, confia que la seva contribució suposi “un abans i un després” per a les famílies amb infants amb malalties rares o ultrarares. “Volem facilitar la feina a les institucions que treballen amb la gent que més ho necessita”, ha dit.

El nou centre ja està en construcció en uns terrenys propers a l’hospital que han estat cedits per l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat i també té la col·laboració de la Fundació Leo Messi i la Stavros Niarchos Foundation, que participaran del desenvolupament de plataformes assistencials per als infants i les seves famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.