Societat

SOCIETAT

Punt mòbil d’assessorament laboral per a temporers de Ponent

L’impulsa Fruita amb Justícia Social per acostar-se més i “empoderar” als treballadors migrants de més de vint pobles

L’entitat Fruita amb Justícia Social ha posat en marxa un punt mòbil d’informació i assessorament laboral adreçat a persones temporeres de la campanya de la fruita a les comarques de Ponent. Es tracta del projecte Els drets en ruta amb el suport d’Òmnium Cultural, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i COOP57. La iniciativa arribarà aquest estiu a més d’una vintena de municipis del Segrià, l’Urgell i la Noguera, amb l’objectiu “d’acompanyar i empoderar” les persones migrants que treballen al sector agroalimentari i facilitar l’atenció contra “discriminacions racistes”, han explicat aquest dimecres Domingo Morales, portaveu del projecte, i Mariona Lladonosa, membre de la junta directiva d’Òmnium, durant la presentació a Lleida.

En concret, el nou punt mòbil és una furgoneta des de la qual es facilitarà als treballadors assessorament laboral, orientació social i atenció contra les discriminacions racistes de manera gratuïta i a càrrec de persones especialitzades en aquests àmbits. A més, la iniciativa té el propòsit de fomentar l’autoorganització, el lliure accés a la informació i de fer xarxa entre els mateixos treballadors.

Morales ha recordat que Fruita amb Justícia Social ja ha facilitat anteriorment aquests serveis, però els faltaven “recursos” per arribar a pobles on s’ha detectat una “manca d’informació” i de “coneixement dels drets” per part dels temporers. Tot plegat s’emmarca en el projecte ’Lliures’ que dona suport tècnic, econòmic i comunitari a iniciatives innovadores i transformadores que tenen la voluntat de revertir les desigualtats, l’exclusió i la pobresa a Catalunya i que impulsen des del 2016 Òmnium Cultural, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i COOP57.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia