Societat

Habiliten la plaça Europa com a espai segur i delimitat per llançar petards

L’Ajuntament de Figueres habilitarà un espai segur a la plaça Europa, al recinte firal, per al llançament de petards entre el 14 i el 30 de juny. Aquesta mesura forma part d’una campanya especial a les portes de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere que té l’objectiu de conscienciar, informar de les ordenances municipals i controlar l’incivisme en el llançament de petards, especialment en alguns punt conflictius de la ciutat on s’acumulen queixes dels veïns des de fa anys.

En aquest sentit, la Guàrdia Urbana ha iniciat dispositius estàtics nocturns amb vehicles policials, que s’allargaran fins al 30 de juny, en aquests punts conflictius entre les 9 del vespre i entrada la matinada. També s’iniciarà una campanya informativa i de sensibilització amb el lema ‘A Figueres, celebren les revetlles amb civisme’, amb diversos materials a les xarxes socials i en equipaments públics i la realització de vídeos de la Guàrdia Urbana amb material informatiu sobre l’ordenança de civisme i convivència i la normativa estatal sobre ús de pirotècnia segons les edats.

L’article 8 d’aquesta ordenança prohibeix fer foc i realitzar activitats pirotècniques a la via i els espais públics, en especial a les zones arbrades i espais naturals, sense la corresponent autorització, que serà atorgada amb motiu de manifestacions de cultura popular. Les fogueres de les revetlles de Sant Joan, així com els castells de foc, les festes populars i qualsevol activitat relacionada amb la manipulació de productes pirotècnics, requeriran sempre el permís de l’administració i l’acreditació prèvia del compliment de la normativa de seguretat aplicables per raó de l’activitat a realitzar.

A més, l’ordenança prohibeix llançar, col·locar o dirigir petards i artificis de pirotècnia sobre persones i animals, a sobre o a l’interior de contenidors, papereres i bústies de titularitat pública o privada, a sobre de monuments o mobiliari urbà, contra portes i finestres d’immobles públics o privats, en recintes tancats públics o privats, en zones arbrades o amb vegetació i en qualsevol indret públic o privat amb risc de causar desperfectes.

També es prohibeix fer esclatar qualsevol petard o artifici de pirotècnica entre les 21 i les 8 hores de dilluns a divendres i entre les 21 i les 9 hores dels caps de setmana, festius i vigílies de festius, excepte quan provingui d’activitats populars o festives en les que de manera expressa l’Ajuntament n’autoritzi el seu ús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia