Societat

Més participació amb menys pressupost a la festa major de Sant Cugat

Del 27 al 30 de juny s’han programat 180 activitats amb la participació de 82 entitats

En un context en el que les finances municipals no passen pel seu millor moment, l’Ajuntament de Sant Cugat ha fet una aposta per fomentar la participació en la programació de la festa major del municipi entre el 27 i el 30 de juny que comptarà amb una reducció del 25% del pressupost. En total s’han programat unes 180 activitats, amb 82 propostes de música en directe, 73 d’escèniques i de cultura popular i 25 d’esportives, en les que hi tenen un paper destacar les 82 entitats santcugatenques que hi col·laboren. Segons destacava la regidora de Cultura, Núria Escamilla, el teixit associatiu té un paper primordial en l’organització del 70% de les activitats.

Entre les novetats d’enguany destaca que la fira d’atraccions es trasllada al parc de la Pollancreda; la Festa Major Alternativa, se celebrarà a la rambla del Celler, espai que alternen amb la Cúpula del Tro bianualment; es recupera el Parc Ramon Barnils per totes les propostes de dansa, com també els Jardins del Vallès, que seran l’escenari de la programació de Cors i Gòspel. El cinema a la fresca es farà al parc Central, mentre que el parc de Can Vernet tornarà a ser la seu dels concerts amb noms com Triquell o Boom Boom Fighters. S’incorpora el passeig Gaudí com a nou espai familiar amb una gran estesa de Jocs a l’Ombra, divendres 28 de juny. Per contra cauen de la programació, la Caseta del CPA, L’Espai d’Arreu, el Cuscús Solidari, L’Estovallada o la Final de l’Improssionant.

Una altra de les novetats és el retorn de la Baixada d’Andròmines, organitzada per l’AEiG Berenguer el Gran, que tindrà lloc a l’avinguda Francesc Macià, el 28 de juny, i una programació especialment inclusiva, amb dos concerts: un el dia 27 amb versions de rock amb 37 grados i Árboles Amarillos a la plaça Can Quitèria i, un altre el dia 28, de l’Orquestra Diletant a la plaça de la Vila. Una proposta de la Fundació Catalònia, on s’hi ha sumat el taller Jeroni de Moragas i el suport de la Taula de Discapacitat.

El pregó anirà a càrrec del periodista i escriptor Xavier Bosch i la festa es vertebrarà en 18 espais repartits al centre de la ciutat.

D’entre les principals propostes que recull el programa de cultura popular destaquen la trobada gegantera que canvia de dia i de recorregut passant per l’Avinguda Cerdanyola; la proposta innovadora amb un espectacle a 360º, de l’Esbart al parc Ramon Barnils; la presentació de la figura de goma del gegant Joan; l’homenatge que La Comissió del Paga-li Joan retrà als avis i àvies de la Parròquia per la seva col·laboració en l’elaboració dels rams, amb un ball a la seva seu. Tampoc hi faltaran, entre altres, el tradicional concurs d’arrossos que té 700 inscripcions i 260 participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

El Govern autoritza ampliar a 50 anys la delegació de la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

L’electrificació de la terminal de creuers MSC de Barcelona costarà 14,5 milions

Barcelona

Adjudiquen per subhasta 4.518 tones de fusta dels boscos del Ripollès

RIPOLL