Societat

Eco Equip netejarà 6.000 contenidors de Terrassa abans de la tardor

En ple auge de queixes per la doble imposició de taxes per la recollida i el tractament de residus, acompanyat de les queixes des de fa anys pel mal estat dels contenidors i les deficiències en el servei de recollida de l’empresa municipal Eco Equip SAM, l’Ajuntament de Terrassa ha anunciat avui que des d’inicis de mes ha iniciat la neteja amb aigua no potable de les més de 1.100 bateries de contenidors de la ciutat, o el que és el mateix dels més de 6.000 unitats dels contenidors de diverses tipologies. Els treballs s’allargaran quatre mesos i està previst que s’acabin a l’octubre.

Per fer-ho el servei compta actualment amb un dispositiu especial de matí amb què realitza la neteja d’una desena de bateries diàries i el consistori té previst reforçar aquest servei amb un altre dispositiu de treball que actuarà en horari de tarda. Per tal de realitzar aquests treballs, l’aigua utilitzada és no potable i s’extreu del pou municipal situat al carrer de Miño.

Des de l’executiu expliquen que aquestes primeres setmanes de servei ja s’ha dut a terme el 70% de la neteja de les bateries al barri del centre, que és la zona amb un major nombre d’àrees d’aportació, i aquesta mateixa setmana s’ha començat la neteja del barri de Ca n’Aurell. Continuaran als barris de Can Palet i del Segle XX. La previsió és la d’anar avançant en la resta de barris de manera progressiva i, al proper mes d’octubre tenir-los tots nets.

L’equip d’operaris fa ús de productes decapants, rasca la brutícia i després aplica la neteja amb sabó i aigua a pressió. Per tal que els contenidors es mantinguin en bones condicions, l’Ajuntament recorda a la ciutadania que és molt important fer-ne un bon ús, dipositant cada residu a la seva secció respectiva, evitar els desbordaments i no deixar brossa fora dels contenidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia