Societat

enogastronomia

Vint-i-cinc cellers al Tastavins de Juneda

La majoria dels cellers participants son de la DO Costers del Segre

El festival comença amb una jornada sobre el vermut amb la participació de dos productors estrella: Dos Déus i Marnuthem

Una altra festa gastronòmica del cap de setmana és el Tast Tiana, que arriba a la quinzena edició

La Fira Tastatvins de Juneda inicia aquest dissabte una nova edició, amb la participació de vint-i-cinc cellers, la majoria de la Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre. La mostra està organitzada per l’Associació Tastavins de Juneda i l’ajuntament d’aquesta localitat de les Garrigues.

La jornada començarà amb les jornades tècniques “L’Art del vermut”, que es farà a la sala polivalent municipal de l’antiga Farinera i hi participaran dos dels millors elabradors: Dos Déus i Marnuthem.

Dos Déus és del Priorat i enguany ha guanyat el Premi Vinari al milllor vermut de l’any pel seu Dos Déus Origins Reserva Negre, elaborat amb raïm local i la suma de 40 botànics naturals, entre herbes i espècies, que inclouen fusta de sàndal, àloe vera i gingebre. Els Marnuthem , de Bell-lloc d’Urgell, per la seva banda, han estat notícia aquest passat mes de maig ja que els seus Rosat 2024 i Blanc 2023 han estat guardonats pels World Vermouth Awards 2024 com a Millors Vermouth del Món en les categories, semidolç i semi sec, respectivament, segons va fer públic l’organització World Drinks Awards .

En aquesta mateixa sala polivalent de l’antiga Farinera la Farinera és on s’hi farà, a la tarda, el Concurs de Tast a cegues per parelles.

Després la festa es trasllada a la plaça Catalunya, que acollirà fins diumenge la fira amb les carpes dels cellers i les parades de restauració per a fer degustacions amb productes de proximitat.

En la presentació d’aquesta nova edició, el president de l’Associació Tastavins de Juneda, Jaume Reig, va agrair la bona disposició dels cellers participants que “fan de la Fira Tastavins de Juneda un esdeveniment referent per a tots els aficionats al vi del territori”.

Tast Tiana

També dissabte i diumenge es fa la quinzena edició del Tast Tiana, una mostra gastronòmica i del vi d’aquesta localitat del Maresme. Dempa divendres es fa l’acte d’inauguració.

Pel que fa als vins, set cellers hi presenten un dels seus productes, entre els quals dos de Tiana : el celler Alta Alella (que presenta el vi AA Cau d’en Genís Blanc) i el Celler Quiem Batlle (que presenta Coriolis, també blanc). Presenta també un vi, en aquest cas rosat, un celler de la veïna Badalona, Masia Coll de Canyet, i el celler Masia Can Roda, de Santa Maria de Martorelles, a l’altre cantó de la Conreria, hi portarà un Pansa Blanca Moscatell de Gra Petit Chardonnay. En aquesta edició del Tast Tiana també s’hi trobarà el vi Pensa, del celler Albert Federico, de Vilassar de Mar, el Brizat 2022 del Celles Testuán de Cabrils i el vi Les Campanes de Lima Blanc del celler Artesà del Temps de Sant Cugat del Vallès.

També es podrà tastar una cervesa artesana, Comic Beer, nascuda a Cardedeu el 2017.

Pel que fa a la restauració s’hi podran tastar platets elaborats pels restaurants locals amés d’algun restaurant convidat de Badalona o Sant Fost de Campsentelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.