Societat

En estudi la millora de la cohesió social a Can Puiggener de Sabadell

La Xarxa Vives d’Universitats de parla catalana i l’Institut Ramon Muntaner finançaran amb 9.500 euros un treball de recerca sobre polítiques que millorin la cohesió social i el desenvolupament del barri de Can Puiggener de Sabadel una zona amb elevada vulnerabilitat social. Can Puiggener està situat al nord-est de la Sabadell, com a barri va néixer el 1947, es va poblar amb l’onada migratòria que a la dècada de 1950 va arribar a Catalunya procedent d’altres punts de la geografia espanyola i després de la riuada que va afectar diverses localitats catalanes el 1962.

Segons la Xarxa Viveses actualment es caracteritza per alts índexs de vulnerabilitat i, com ha indicat la professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Sílvia Carrasco, “l’estudi social d’entorns urbans segregats que acumulen indicadors de desigualtat i complexitat sociodemogràfica ha de superar enfocaments miserabilistes i seguir models innovadors i participatius per arribar a la ciutadania”, que és l’objectiu del treball.

Formen l’equip de recerca les professores del departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB Sílvia Carrasco i Teresa Tapada; el graduat en Antropologia i Economia Arnau Ribot; la mestra i activista social de Can Puiggener Marga Pérez-Costa i la historiadora i directora de la Fundació Bosch i Cardellach, Glòria Dalmau.

Els investigadors rebran una de les ajudes Creu Casas Sicart, que convoquen la Xarxa Vives i l’Institut Ramon Muntaner per al personal docent i investigador de les universitats de parla catalana que dugui a terme investigació en el context local i comarcal, i que compten amb el suport del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia