Societat

societat

Tres detinguts per intentar estafar una parella en una transacció per comprar bitcoins

Els arrestats volien pagar en metàl·lic amb bitllets falsos però la parella que venia va desconfiar

En l’escorcoll se’ls va trobar més de 5.000 bitllets falsos de 200 €, més d’un milió d’euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir l’1 de juny tres homes de 27,28 i 30 anys, per intentar estafar 500.000 euros en una transacció de compra-venda de bitcoins, una estafa coneguda com a Rip Deal. L’1 de juny agents de paisà de la comissaria de Sarrià van observar un home assegut en un banc de la Rambla de Catalunya de Barcelona que els va cridar l’atenció ja que controlava en tot moment el seu entorn i semblava estar nerviós. L’home anava amb vestit i corbata i no deixava de mirar el telèfon mòbil i de controlar la gent del voltant, fins que en un moment donat es va posar a caminar i van decidir seguir-lo fins a un edifici d’oficines del carrer Mallorca. L’home va entrar-hi i poc després va sortir acompanyat de dos més. Tots tres van anar al carrer Balmes i van seure en una terrassa d’un bar. Un cop allà un d’ells va rebre una trucada telefònica i va marxar. Uns instants més tard va arribar una parella que es va asseure a la mateixa taula. Quan portaven una estona parlant van veure els dos homes marxar enfadats d’aquella trobada, moment en el qual els agents es van identificar com a policies davant la parella. L’home i la dona els van explicar que els dos homes que acabaven de marxar els havien volgut comprar bitcoins per valor de 500.000 euros. Els agents, intuint que es podia tractar d’una estafa econòmica del tipus Rip Deal, van seguir els dos homes fins a l’edifici d’oficines on els van aturar abans que entressin per poder parlar amb ells. Aquests es van mostrar molt nerviosos davant els policies i pocs moments després de l’interior de l’edifici va sortir el tercer home amb una bossa esportiva. Els agents els van aturar i van escorcollar la bossa, on van trobar una gran quantitat de bitllets de 200 euros de curs no legal on apareixia la llegenda ’Facsimile’. En total hi van trobar 40.000 euros de curs legal en bitllets de 200 euros i 5.994 bitllets falsos (1.198.000 euros), amb la llegenda ’Facsimile’. També van veure una targeta de visita de ’Gabinet d’assessoria i organització d’empreses’ situat al carrer Mallorca.

Convencen les víctimes per pagar en metàl·lic

La parella a la que volien estafar són un home i una dona. L’home va explicar a la patrulla que feia uns dos anys que coneixia un senyor de nacionalitat italiana amb qui portava temps intentant concretar inversions immobiliàries. S’havien vist en cinc o sis ocasions però no havien formalitzat cap negoci. Aquest home italià va ser qui el va posar en contacte amb una sèrie d’inversors interessats en comprat bitcoins per valor de 500.000 euros, que van resultar ser les persones amb qui havien parlat a la terrassa del bar. La parella va insistir en fer la transacció en una gestoria però davant la negativa dels presumptes compradors a fer-ho d’aquesta manera, ja que volien fer-ho en una oficina seva i en metàl·lic, es van aixecar de la taula enfadats i van marxar del lloc.La tipologia d’estafa ’Rip Deal’ consisteix en la simulació d’una compra de valors o propietats d’un alt preu per part dels compradors. Habitualment els estafadors simulen ser unes persones d’alt poder adquisitiu i vesteixen de forma solvent, realitzant reunions en hotels d’alta gamma per enganyar les víctimes i guanyar-se la seva confiança. Un cop les reunions arriben a bon punt, convencen les víctimes per poder pagar en metàl·lic i arriben amb quantitat elevades de bitlles. Un cop feta la transacció, les víctimes s’adonen del frau quan els autors han marxat i observen que els bitllets que els han donat són falsos.

Els arrestats van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.