Societat

àsia

Condemnen a cinc anys de presó la periodista que va impulsar el #MeToo a la Xina

Ha estat declarada culpable d’“incitar a la subversió del poder de l’Estat”

Un tribunal xinès ha condemnat aquest divendres a cinc anys de presó la periodista Sophia Huang Xueqin, que el 2018 va donar veu a dones víctimes d’assetjament sexual a la Xina. Huang, de 36 anys i detinguda des del 2021, ha estat declarada culpable d’“incitar a la subversió del poder de l’Estat”, segons informa l’agència Efe. Juntament amb la periodista també ha estat condemnat l’activista laboral Wang Jianbing, que ha estat sentenciat a tres anys i sis mesos de presó pels mateixos càrrecs. Tots dos portaven detinguts en presó preventiva des del 2021 a la ciutat de Guangzhou, al sud del gegant asiàtic.

Els grups de defensa dels drets humans que han seguit el cas denuncien que l’audiència celebrada aquest divendres va ser notificada a familiars i advocats amb una antelació de menys d’un dia per posar traves a qualsevol estratègia d’apel·lació i la presència de mitjans de comunicació.

Huang, nascuda en 1988, va jugar un paper decisiu en la creació del moviment #MeToo a la Xina el gener de 2018, informant sobre casos de víctimes d’agressions sexuals i relatant les seves experiències com a víctimes d’assetjament sexual en una agència de notícies. A més, va obrir un bloc en l’aplicació de missatgeria WeChat per recollir casos d’assetjament laboral.

La periodista independent cobria també temes relacionats amb la corrupció i la contaminació industrial. En 2019, Huang va publicar a la xarxa la seva experiència durant les massives protestes antigovernamentals de Hong Kong de 2020, després de la qual cosa va ser detinguda durant tres mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona