Societat

societat

Petits canvis en la Festa Major per afavorir la convivència amb els veïns

Es reduiran els horaris nocturns i es traslladarà algun dels actes més multitudinaris a espais més accessibles

L’edició del 2023 va ser la darrera amb el format intacte de Festa Major a Granollers nascuda ara fa 40 anys. Una efemèride que va servir per posar de relleu la necessitat de fer canvis si no es volia morir d’èxit, davant el gran volum d’assistents a les activitats programades per les colles dels blancs i blaus. L’ajuntament ha anunciat que enguany adoptarà mesures per tal de garantir la convivència veïnal i millorar la seguretat, la sostenibilitat i l’accessibilitat. Així doncs, dijous, divendres i dissabte de Festa Major els actes acabaran una hora abans, a les 4 de la matinada, i la resta de dies la festa acabarà a les 3. El consistori també ha informat que es reubicaran alguns dels actes més multitudinaris que fins ara es duien a terme a la plaça de la Porxada per millorar en seguretat i accessibilitat i es continuaran instal·lant limitadors de so per tal de reduir l’impacte sonor.

Segons informa l’Ajuntament, la Comissió de la Festa Major està treballant per situar els actes als espais més idonis segons les seves característiques. En algunes ubicacions l’activitat nocturna acabarà abans, per exemple a prop d’equipaments com ara les residències de persones grans. Tot per mirar de mantenir el model pioner i singular de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers, que ha estat adaptat a d’altres ciutats com Sant Celoni o Mollet, i a alguns pobles fins i tot a fora del Vallès Oriental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.