Societat

religió

El Bisbat de Barcelona ordena aquest diumenge sis diaques, el pas previ per a ser sacerdots

El bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadias, ordenarà aquest diumenge sis diaques, sis joves seminaristes que fan aquest pas previ a l’ordenació sacerdotal. Xavier Campmany, Javier Casals, Santi Claret, Guillem Lisicic, David Lucena i Joan Piñol seran ordenats en una cerimònia que es farà a les sis de la tarda a la basílica de la Sagrada Família. L’Església de Barcelona mira aquestes ordenacions ministerials amb “molta esperança” i sens dubte que és una bona notícia per al seminari de Barcelona, on els darrers anys, com ha passat, per cert, a tots els seminaris de l’Estat i pràcticament d’Europa, els estudiants per ser capellà han anat a la baixa i hi ha hagut poques incorporacions. “És una molt bona notícia perquè sis joves és un volum inusual”, explica amb satisfacció Mn. Salvador Bacardit, rector del seminari de Barcelona, que recorda que tots sis són joves d’entre els 25 i els 30 anys i tenen carrera universitària.

Un dels seminaristes, Joan Piñol, va entrar al seminari el setembre de 2017, després d’acabar els seus estudis de periodisme i ha estat treballant al setmanari Catalunya Cristiana.

Al contrari del 2023, en què en tot l’any només es va ordenar un sacerdot (i dels Legionaris de Crist) a la diòcesi de Barcelona, aquest any està sent un “brot verd”. Pels volts del dia de Sant Josep, el 23 de març es va ordenar Mn. Andreu Salinas a la parròquia a la qual està destinat, la basílica de Sant Josep Oriol de Barcelona. Salinas té una història particular, explica el Bisbat de Barcelona, ja que es va convertir al catolicisme provinent del protestantisme. D’altra banda,l’1 de juny va ser ordenat sacerdot el frare Òscar Bernaus al convent dels caputxins d’Arenys de Mar, del Bisbat de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus

Reconeixement a la trajectòria de diversos càmpings gironins

CALONGE I SANT ANTONI

45 concerts en 10 escenaris per celebrar el Dia de la Música

girona