Societat

SOCIETAT

Un jutjat autoritza fer fora els ocupes de l’antic institut B9 de Badalona

L’Ajuntament, propietari de l’immoble, acusa les prop de 150 persones que hi viuen de provocar “problemes d’inseguretat”

L’Ajuntament de Badalona ja té llum verd per desallotjar les prop de 150 persones que viuen dins les instal·lacions de l’antic institut B9 i a les quals acusa de provocar problemes d’inseguretat a la zona. Segons recull el consistori en un comunicat, el jutjat Contenciós Administratiu número 11 de Barcelona ha desestimat la sol·licitud de suspensió cautelar de la resolució municipal per al desallotjament de l’antic institut B9, situat a l’avinguda d’Alfons XII, al barri del Remei.

El govern municipal va obrir la via judicial per desallotjar l’institut de forma ‘exprés’, però el jutge ho va denegar argumentant que, abans d’adreçar-se a la justícia, l’Ajuntament havia d’iniciar un procediment administratiu per comunicar als ocupes que els volia fer fora de l’edifici. Al mateix temps, va retreure al govern encapçalat per Xavier García Albiol que els volgués expulsar sense oferir una alternativa habitacional. L’alcalde va recórrer la resolució, però paral·lelament va iniciar la via administrativa, que va derivar en una resolució del Servei de Patrimoni de l’Ajuntament emesa el 6 de maig en què s’ordenava a les persones que eren a l’edifici que l’abandonessin en un termini de deu dies. Fruit d’aquella resolució municipal, alguns advocats dels ocupes van presentar un recurs demanant la suspensió cautelar d’aquest període de desallotjament. Ara el jutge ha desestimat aquest recurs i dona la raó al consistori, si bé els ocupes tenen opció de presentar un nou recurs via tribunal d’apel·lació.

“Amb la desestimació es dona un pas més per a la recuperació del domini de la propietat d’aquest edifici”, assenyala l’Ajuntament en un comunicat, on apunta que estudiarà el darrer document judicial per establir quines mesures adopta properament per fer efectiu el desallotjament.

“El Govern municipal donarà la màxima celeritat a la desocupació d’aquest edifici, per poder tornar la zona a la normalitat i impulsar la construcció d’una comissaria de la Guàrdia Urbana”, ha assegurat García Albiol, que ha recalcat que l’ocupació ha fet que els veïns “hagin hagut de suportar un increment important de la inseguretat i hagin hagut de viure amb por”. A més, l’alcalde ha recordat també que el B9 és una propietat municipal i que recuperant l’edifici l’Ajuntament actua en favor de tots els badalonins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia