Societat

LLETRES

Lolita Bosch impulsa a la UdG un màster d’escriptura en català

L’escriptora Lolita Bosch es va criar a Albons, al Baix Empordà, i arran d’aquesta vinculació amb les comarques gironines volia que el primer màster d’escriptura literària i creativa que dirigirà a partir del 15 d’octubre mantingués aquesta empremta gironina. D’aquesta manera es realitzarà a la Fundació Universitat de Girona (UdG). Lolita Bosch, amb més de noranta títols publicats, de novel·la a teatre, literatura infantil o juvenil o assaig, explica que el plantejament del màster, amb una dotzena de professors ja confirmats, neix de la investigació que ha dut a terme durant més de vint anys i que anomena “mètode mandarina”. L’escriptora catalana assenyala que en la seva recerca ha volgut “desxifrar” si es pot ensenyar a escriure millor, amb classes a més de 4.000 alumnes de quatre continents.

L’any 2001 va fundar a Ciutat de Mèxic, l’Escuela Dinámica de Escritores (EDDE) dins la xarxa de cases refugi per a escriptors perseguits creada per Salman Rushdie, i el 2007 va obrir el Campus Lolita a Catalunya, on s’aplica aquest mètode, convertit en una tesi de doctorat, dirigida pel filòsof Miguel Morey i presentada a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona, on va obtenir un excel·lent per unanimitat.

Acords editorials

El nou màster va dirigit a persones amb pulsió de l’escriptura. L’objectiu és que els primers vint inscrits acabin el curs amb un primer esborrany de text acabat, ja sigui novel·la, autoficció, assaig narratiu o literari, autobiografia, llibre de viatges o memòries. Professionals al voltant de l’escriptora i la literatura i del sector editorial impartiran classes magistrals. El màster ha signat un conveni amb l’Editorial Anagrama i Penguin Random House, que faran una lectura dels textos seleccionats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia