Societat

SOCIETAT

Comencen les afectacions de trànsit per la Fórmula 1

L’exhibició automobilística comportarà restriccions de pas al passeig de Gràcia i a les seves vies transversals, per sota del carrer d’Aragó i fins a la plaça de Catalunya

Demà dimarts 18 de juny a les 16:00 hores i fins al dijous 20 de juny a les 6:00 hores els vehicles no podran circular per l’àmbit més proper a la plaça de Catalunya de Barcelona, a conseqüència dels actes relacionats amb el Fórmula 1 Barcelona Fan Festival. La prohibició de circulació dimarts serà a la Ronda Sant Pere i ronda de la Universitat (entre Pau Claris i Rambla Catalunya); Plaça de Catalunya (banda Besòs i calçada muntanya); Passeig de Gràcia (entre plaça de Catalunya i la Gran Via) i cCarrer de Casp (entre el passeig de Gràcia i Pau Claris).

La Guàrdia Urbana efectuarà els desviaments de trànsit corresponents, que aniran variant en funció de l’afluència. Els vehicles que circulin per la Ronda Sant Pere en direcció a la plaça d’Urquinaona es desviaran per Roger de Llúria o Pau Claris; els que circulin per plaça Catalunya en sentit muntanya hauran d’agafar el carrer Fontanella; i, finalment, el trànsit que baixi en sentit mar pel passeig de Gràcia haurà de desviar-se per la Gran Via. A partir de les 22:00 hores del mateix dimarts i fins al dijous 20 de juny a les 6:00 hores, a les restriccions ja implantades s’afegirà un nou tall de circulació al Passeig de Gràcia, entre la Gran Via i el carrer Aragó, sense afectar les transversals.

El principal itinerari alternatiu de pujada serà Roger de Llúria i el trànsit que baixi pel passeig de Gràcia quedarà desviat a l’altura del carrer d’Aragó. Dimecres 19 de juny, dia de l’exhibició, serà la jornada amb major afectació a la mobilitat i és quan es produiran els principals talls de trànsit a la zona centre, que se sumaran als que ja estaven en marxa des del dia anterior. Les noves restriccions a la circulació s’implantaran el dimecres a partir de les 11:00 hores i estaran operatives fins a les 23:00 hores del mateix dia. A aquesta hora es tallaran tres vies transversals que creuen el passeig de Gràcia: Gran Via de les Corts Catalanes (entre Rambla Catalunya i Pau Claris); Carrer Diputació (entre Rambla Catalunya i Pau Claris); Carrer de Consell de Cent (entre Rambla Catalunya i Pau Claris). Igual que el dia anterior la Guàrdia Urbana efectuarà els desviaments corresponents, en funció de l’afluència. Les principals recomanacions per aquelles persones que es desplacin en vehicle privat són evitar agafar la Gran Via des de la plaça d’Espanya i buscar vies alternatives en direcció Llobregat-Besòs. En el cas de seguir per la Gran Via els desviaments es faran pel carrer del Comte d’Urgell i el carrer d’Aribau.

En direcció Besòs-Llobregat, es recomana no circular ni per la Ronda Sant Pere ni pel carrer de la Diputació en l’àmbit central de la ciutat i buscar altres vies alternatives. En el cas de seguir circulant per aquests carrers els desviaments estaran implantats al carrer de Roger de Llúria i al carrer de Pau Claris. El carrer del Consell de Cent restarà tallat a Balmes i els vehicles s’hauran de desviar per aquesta via en sentit mar.

Tot això, a més, coincideix amb el reasfaltament previ del tram del passeig de Gràcia per on passaran els pilots durant l’exhibició d’aquest dimecres, unes obres que segons l’ajuntament ja estaven previstes. Finalment, cal recordar que el mateix dimecres bntitats veïnals, socials i ambientals protestaran dimecres contra l’exhibició de Fórmula 1 al centre de Barcelona coincidint amb l’esdeveniment. La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), Eixample Respira i més entitats convoquen la ciutadania a una protesta dimecres vinent a les 17.30 h a Aragó amb Balmes, mitja hora abans de l’inici de l’exhibició de monoplaces de F1. L’objectiu és escenificar el rebuig al xou de la Fórmula 1 i “dir prou” a un model de ciutat basat en macroesdeveniments que privatitzen l’espai públic i on s’aboquen diners públics que beneficien, segons afirmen, els grans lobbies del turisme.

D'altra banda, mig centenar de línies de bus de TMB i diverses de bus interurbà i nocturn de l'AMB i de la Generalitat es veuran afectades pels actes de, segons ha informat l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Concretament, a partir del dimarts a les quatre de la tarda quedaran alterades i hauran de variar el seu recorregut les línies D50-H16-V15-19-22-24-52-54-55-67 i a partir de l'endemà a les onze del matí quedaran afectades l'H12, l'X1 i la 7. Totes aquestes línies d'autobús recuperaran el seu itinerari habitual a partir de dijous 20 de juny a les sis del matí. 

A partir del dimarts a les quatre de la tarda fins dijous a les sis del matí quedaran afectades les línies interurbanes L0225, L1446, L1824, L1624, L1561, L2036, 3046, 3028, les Exprés e11.1, e11.2, e12 i e22; les nocturnes N1, N2, N3, N4, N5, N6, N7, N8, N9, N11, N12, N13, N15, N28, N61, N62, N64, N65, N70, N71, N72, N73, N80, N81, N82 i l'Aerobús A1 i A2. A partir de dimecres a les onze del matí fins l'endemà a les sis del matí, també poden veure alterat el seu recorregut les línies interurbanes L1492, L0786, 808, 848, C3, C6, 1020, 714, 2108, 2109, 2062, l’Exprés e23 i el nocturn N51.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia