Societat

Reconeixement a la trajectòria de diversos càmpings gironins

L’Associació de Càmpings de Girona va reconèixer ahir la trajectòria de diversos càmpings de la demarcació en un acte celebrat al càmping Sènia Internacional de Calonge en el marc de l’assemblea extraordinària de l’associació. Durant l’acte es van entregar diplomes i medalles als càmpings l’Ombra, de Llançà; Las Palmeras, de Sant Pere Pescador, i Vell Empordà, de Garriguella. L’entrega dels guardons la van fer el president de l’Associació, Miquel Gotanegra; l’alcalde de Calonge, Jordi Soler, i el vicepresident segon del Consell Comarcal del Baix Empordà, Raimon Trujillo.

També es va fer un homenatge a les associacions i fundacions que col·laboren amb la campanya del Càmping Solidari, que s’organitza per mitjà de Gap Serveis Turístics. Els diners recaptats es destinen a la Fundació Esclerosi Múltiple, la Fundació Astrid-21 i l’Associació Polseres Candela i serveixen per a la investigació del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu. Es va comptar amb la presència del director general de GAP, Albert Oliana, i de representants de les associacions.

La campanya Càmping Solidari es va iniciar el 2017, tot i que amb anterioritat l’associació havia fet altres donacions. A l’any 2023, les donacions van ser d’un total de 21.600 euros, destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu amb la campanya de Polseres Candela, a la Fundació Esclerosi Múltiple amb diverses activitats com pintar samarretes, cursa solidària, entre altres, i a la Fundació Astrid 21 amb el taller de bosses solidàries.

Un 60% dels càmpings amb més de 50 anys

En l’acte es va constatar que un 60% dels càmpings de les comarques de Girona tenen una trajectòria de 50 anys o més. L’associació considera que això demostra la “solidesa del sector” i la trajectòria duta a terme com a “oferta de sostenibilitat i adaptada a l’entorn”.

En aquest sentit, l’associació assenyala que ja fa 25 que el sector treballa en “millores constants”, conscient que l’entorn és un dels “principals actius” que té. Per això, les inversions en les instal·lacions “prioritzen” mesures a nivell d’eficiència energètica i de millora de la gestió de l’aigua. “Els càmpings gironins han invertit aquest 2024 un total de cinc milions d’euros en diverses mesures i instal·lacions per continuar essent líders en sostenibilitat. Són actuacions  que estan encaminades a millorar l’eficiència energètica i la gestió de l’aigua per tal de mitigar els efectes del canvi climàtic i reduir la petjada de carboni. Gairebé la meitat dels càmpings estan certificats amb distintius sostenibles i ecològics”, recorda l’associació en una nota de premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona
Societat

El Baix Segre reclama més metges i policia per l’arribada de temporers

Seròs