Societat

Les colònies i casals Pere Tarrés atendran 35.000 infants i joves, 6.500 d’ells becats

Les 700 activitats previstes per la Fundació aquest estiu reduiran l’ús de l’aigua i sensibilitzaran sobre l’ús responsable dels recursos

Dissabte arrenquen els casals i les colònies de la Fundació Pere Tarrés, del seu moviment d’esplais federats i de la seva xarxa de centres socioeducatius, i la sensibilització sobre el repte climàtic i tot el que això comporta per a la nostra vida diària centraran els principals eixos pedagògics de les diferents activitats. Els casals, per exemple, estructuraran les seves activitats al voltant d’una història vinculada al repte de preservar els boscos com a pulmons naturals del planeta, i totes les activitats incorporaran aquesta mirada sostenible d’aprofitar les situacions del dia a dia per conscienciar els infants i joves sobre l’ús de l’aigua.

D’entrada, els casals i les colònies replantejaran alguns dels jocs o moments del dia per tal de reduir el consum d’aigua. Per exemple, es deixaran de fer guerres d’aigua o remullades amb mànegues que impliquin un ús sense mesura d’aquest recurs. Però tenint en compte que les refrescades han de continuar sent presents com a estratègia de protecció dels infants davant les possibles onades de calor, aquestes activitats se substituiran per jocs a la piscina o amb globus d’aigua reutilitzables. La sensibilització també arribarà als hàbits diaris. S’instarà als infants a rentar-se les mans de manera ràpida i eficient, tancant sempre les aixetes, i a recollir l’aigua sobrant de gots i gerres al menjador i dels jocs d’aigua en cubells, que després s’utilitzaran per netejar o regar els horts i les plantes de l’entorn.

El compromís mediambiental de la Fundació Pere Tarrés ve de llarg. Les activitats de lleure educatiu de la Fundació Pere Tarrés estan adherides a l’Agenda 2023 i a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible acordats per les nacions Unides per tal d’erradicar la pobresa i preservar el planeta. Un total de 874 activitats i projectes impulsats per l’entitat durant l’any 2023 han contribuït a la consecució d’algun dels 17 ODS.

La Fundació Pere Tarrés va ser pionera amb la creació de les seves cases de natura i els seus programes d’educació ambiental iniciats fa més de 30 anys. La tasca d’educació ambiental que es fa a les cases de colònies de la Fundació per un lleure sostenible i respectuós amb el medi natural, així com les seves accions per promoure l’eficiència energètica i uns hàbits de consum i de gestió de residus respectuosos amb el medi ambient, ha rebut diversos reconeixements i certificacions de qualitat. Fruit d’aquest compromís mediambiental, l’Alberg Pere Tarrés de Barcelona també va rebre recentment la certificació Biosphere, una de les principals acreditacions de sostenibilitat del sector turístic.

La primera activitat de lleure de la Fundació Pere Tarrés aquest estiu serà la sortida de colònies del Centre d’Esplai Trencaclosques, a Barcelona, en què hi participaran una seixantena d’infants de diferents franges d’edat. Aquestes colònies donaran el tret de sortida a prop de 700 activitats en les quals anualment hi participen prop de 35.000 infants i joves, com casals, colònies, rutes o campaments.

Infants vulnerables

Les activitats d’educació en el lleure com els casals o les colònies són una experiència única de creixement per als infants, adolescents i joves que contribueix al seu desenvolupament personal i emocional. I precisament per tal que cap infant es quedi sense el seu dret a gaudir d’aquestes activitats aquest estiu, l’entitat reforça la seva campanya de beques “Cap infant sense colònies”. L’any passat, la Fundació Pere Tarrés va becar 6.400 infants perquè poguessin participar en casals i colònies, i enguany s’espera que la xifra iguali o superi la de l’estiu anterior per la cronificació de les dificultats econòmiques de les famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona
Societat

El Baix Segre reclama més metges i policia per l’arribada de temporers

Seròs