Societat

SOCIETAT

Un gest de memòria històrica a Celrà en record de Guillem Agulló

L’Ajuntament organitza el divendres 28 l’acte d’inauguració del parc i de l’escultura en homenatge al militant antifeixista valencià, assassinat el 1993

L’Ajuntament de Celrà farà l’acte d’inauguració del parc Guillem Agulló el divendres de la setmana que ve, dia 28, al vespre (a les 20 h). L’equip de govern, de la CUP, estrenarà l’espai, a prop del casal d’avis, per recordar el militant antifeixista valencià Guillem Agulló, assassinat el 1993 per un jove neonazi, en el que considera que és un exercici de memòria històrica.

D’aquesta manera, el consistori materialitza l’acord unànime de ple del 12 de març i després d’haver atès una proposa de l’entitat local Cineclub 21. El parc, de 2.257 m², és a la confluència dels carrers Joan Miró i La Fàbrica i estarà inclòs en el sistema de parcs i jardins del municipi. L’alcalde de Celrà, David Planas, considera convenient fer aquest gest “veient la crispació política que s’està veient al País Valencià i més l’alça de l’extrema dreta a les eleccions del Parlament [del 12 de maig] i del Parlament Europeu [el dia 9 de juny passat]”.

L’Ajuntament ha encarregat l’escultura de metall al ferrer Gerard Torres. En una de les bandes de les cinc peces, hi haurà escrit el lema A Guillem Agulló. Hereus de la teua lluita. L’ombra de les peces i una estrella instal·lada a terra formaran una estelada, segons està previst. Planas considera que el parc servirà perquè “d’aquí a uns anys se sàpiga qui era Guillem Agulló”. Recentment el govern de la Generalitat Valenciana, del PP i Vox, ha retirat el nom d’Agulló d’un passeig de la ciutat de València i d’uns premis que atorgaven les Corts des del 2016.

L’acte de Celrà en record d’Agulló s’havia de fer inicialment el 20 d’abril, però es va ajornar per la proximitat amb les eleccions catalanes del mes de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA