Societat

El Port de Roses renova la certificació internacional EMAS

Per setzè any consecutiu, el Port de Roses ha aconseguit la certificació internacional EMAS, un distintiu que acredita la seva bona gestió ambiental, després de superar amb èxit l’auditoria externa que ha avaluat diversos aspectes de la qualitat de gestió del port en àmbits com l’accessibilitat, la seguretat, la sostenibilitat, la informació i els acompliments legals.

Per garantir aquesta bona política ambiental, Port de Roses estableix mesures en la seva gestió per minimitzar els impactes de la seva activitat sobre el medi ambient, reduint els consums de recursos energètics i d’aigua i impulsant una correcta gestió dels residus, tant domèstics com especials, que es generen al port. També es marquen objectius de divulgació, formació i conscienciació entre els usuaris del port, mitjançant campanyes específiques sobre navegació responsable i respecte de l’entorn natural.

Com cada any, l’entitat avaluadora Aenor ha procedit a l’auditoria de verificació del sistema de gestió del Port, després de la qual acaba de comunicar a Port de Roses el compliment dels requisits marcats per la reglamentació europea en les seves activitats de manteniment d’instal·lacions portuàries, gestió d’amarres, operacions de la dàrsena, marineria i recollida de residus sòlids del litoral, obtenint per tant el certificat EMAS per a aquest 2024.

Aquesta certificació se suma a l’obtenció de la Bandera Blava obtinguda per Port de Roses fa uns dies, guardó que promou l’ús racional dels recursos en les instal·lacions i activitats nàutiques i la conscienciació a les persones que en fan ús de sobre la necessitat de protecció del medi marí i la navegació sostenible. Bandera Blava és atorgada per la Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE) a través de les qualificacions d’un jurat internacional que puntua diversos aspectes de la qualitat d’un port esportiu: seguretat, accessibilitat, sostenibilitat, informació i educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.