Societat

L’Ateneu Salvadora Catà denuncia una “l'actitud hostil” del regidor Lluís Martí

Assegura que el consistori li ha obert un expedient per servir menjar i begudes

El regidor afirma que l'entitat no té el permís corresponent per poder oferir servei de bar

L’Ateneu Popular Salvadora Catà denuncia que l’Ajuntament de Girona ha obert una investigació sobre l’activitat que desenvolupa en el seu local a la plaça Josep Pla, i tem que aquest sigui un “procediment previ” abans d’obrir-ne un altre que suposi la prohibició de les activitats i el “tancament de l’espai”. En un comunicat de premsa, l’entitat assegura que Lluís Martí, regidor d’Urbanisme de Proximitat, ha mostrat diverses vegades una “actitud hostil i autoritària” cap a l’Ateneu i els “moviments socials” de la ciutat.

Lluís Martí ha confirmat a aquest diari que el consistori ha obert un expedient de regulació a l’Ateneu Salvadora Catà per oferir servei de bar sense el títol d’habilitació corresponent: “Com totes les activitats de la ciutat, cal el permís per poder dur a terme el servei que s’ofereix”, explica el regidor. “No es pot anar per lliure, cal demanar l’autorització per a les activitats que es porten a terme”, afegeix Martí. l’Ateneu, però, addueix que es tracta d’una entitat sense ànim de lucre i que el seu objectiu no és servir menjar i begudes, sinó “sinó dinamitzar la vida social i cultural de la ciutat i oferir un espai de sociabilitat al marge de la tutela administrativa”. Segons el regidor, el permís per poder obrir com a bar l’han de demanar tant les empreses com les associacions sense ànim de lucre, com és el cas de l’Ateneu Salvadora Catà. També afegeix que l’expedient obert pel consistori és un requeriment inicial que no comporta sanció ni tancament de l’activitat: “Es dona un marge de maniobra per regularitzar la situació”.

Amb tot, l’Ateneu denuncia que Martí ha actuat “de forma unilateral” i sense tenir en compte “els criteris dels tècnics” del consistori i dels membres de l’equip de govern que “avalen l’activitat” de l’associació. A més, considera que es tracta d’un “atac a la vida associativa” i una forma de “persecució política” contra un espai “compromès amb una ciutat viva, socialment justa i lliure de massificació turística”. També acusa Lluís Martí de negligir la seva “responsabilitat política” perquè, en canvi, permet que a la ciutat hi operin pisos turístics “en la més absoluta il·legalitat”.

Per tot això, l’Ateneu Salvadora Catà demana al govern municipal que arxivi el procediment administratiu contra l’Ateneu, cessi “de forma immediata” Lluís Martí com a responsable de l’àrea d’Urbanisme de Proximitat i es comprometi a “defensar els ateneus i casals populars” amb l’aprovació d’una ordenança que “reguli l’activitat i reconegui l’especificitat d’espais com el nostre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia