Societat

economia

Creen ajuts per rehabilitar comerços històrics i edificis d’alt valor patrimonial

Les subvencions per a privats poden arribar fins al 70% del cost de l’obra

El ple de dijous ha de donar-hi llum verd

Manresa té una dotzena de comerços històrics i més de 400 elements patrimonials. És per això que l’Ajuntament està a punt de treure una línia d’ajuts específics per ajudar a la recuperació i rehabilitació d’aquests establiments amb història, com també als edificis de propietat privada que tinguin elements d’alt valor patrimonial. Són línies de subvenció que es creeen per primer cop. Avui s’han donat a conéixer. L’alcalde, Marc Aloy, assegura que són “l’essència i la imatge de la ciutat” i, per això, diu, l’Ajuntament fa “un cop de timó” i multiplica per sis els ajuts per a la conservació del patrimoni històric. És el cas, per exemple, de la casa Buresa o la casa Armengou, de l’arquitecte Ignasi Oms, o Cal Jorba, de l’arquitecte Arnald Calvet. Restaurar edificis així té un cost “molt elevat” i, per això, es subvencionarà la meitat del seu cost. I, en el cas dels comerços, fins al 70%.

Des del 2014. l’Ajuntament de Manresa ofereix ajuts per a obres de preservació i millora dels elements d’interès patrimonial. En aquest cas, es tracta de projectes d’un màxim de 75.000 euros i es concedeix fins a un màxim del 50% del cost de l’obra.

Dotze comerços històrics, un de tancat

A Manresa hi ha 12 comerços històrics, tots ells situats al centre i, d’aquests, n’hi ha un de tancat (Llibreria Roca). En aquest cas, es subvencionarà fins al 70% d’un sol projecte, que ha de tenir un cost màxim de 60.000 euros. La proposta s’escollirà en funció de la transcendència històrica, l’antiguitat de l’establiment, el tipus d’intervenció, la incidència de les actuacions i la magnitud del cost del projecte. Les bases per a les tres subvencions se sotmetran a votació en el ple d’aquest dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia