Societat

societat

Entitats veïnals i socials tallen Aragó en protesta per la Fòrmula 1

Critiquen el model de ciutat basat en la celebració de grans esdeveniments i han qualificat l’exhibició de “disbarat desproporcionat”

Quan ja es sentia la megafonia de l’exhibició de Fòrmula 1 a tot el centre de la ciutat de Barcelona, que ha implicat el tancament de Passeig de Gràcia i tres carrers transversals, a la cruïlla del carrer Balmes amb Aragó s’han concentrat unes 400 persones per rebutjar l’exhibició de F1 al centre de la ciutat.

La Guàrdia Urbana ja havia evitat prèviament que cap cotxe accedís a l’indret de tal manera que no n’hi ha hagut cap que quedés atrapat per la protesta. Els manifestants, uns 400 segons l’Ajuntament de Barcelona, s’han desplaçat des del carrer Aragó fins a la zona del ’road show’ al passeig de Gràcia, on cap a dos quarts de set han llegit un manifest. Entre d’altres, veïns i entitats han reivindicat que la ciutat “no està en venda” i han criticat el model basat en grans esdeveniments que al seu parer promou el govern municipal.

Jordi Elgström, portaveu de l’entitat Eixample Respira, ha afirmat que la manifestació pretén dir “prou” a un model de ciutat “insostenible”. Al seu parer, l’exhibició de F1 al centre de Barcelona és “un disbarat desproporcionat”, per la “contaminació i el soroll” que genera i pel “contrast” amb el sistema de mobilitat que al seu parer es vol potenciar des del consistori.

“No pot ser que apostem per un model de ciutat basat en macroesdeveniments que privatitzen l’espai públic i ens expulsen de la ciutat”, ha afegit el portaveu d’Eixample Respira. “Volem una ciutat que pensi en el veïnat i que no sigui un parc temàtic”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia