Societat

Dos amigues de La Salle, millors notes de les PAU a la demarcació

Són amigues de La Salle de Girona, on han fet els batxillerats humanístic i social, i han obtingut les millors notes de la selectivitat a les comarques gironines. Carlota Masó i Martina Dalmau, segueix informant aquest reportatge de l’ACN, s’han felicitat aquest migdia per videoconferència, perquè la segona és a Logronyo fent unes olimpíades de matemàtiques, i coincideixen que “la constància” -tot i els nervis de darrera hora- és el que els ha permès afrontar millor les PAU. Abans de retrobar-se dissabte a Menorca, on viatjaran amb d’altres companys, han parlat de la nova etapa que afrontaran al setembre. Masó començarà el grau en estudis literaris a la Universitat de Barcelona, i Dalmau es quedarà a Girona, on estudiarà publicitat i relacions públiques.

’Enhorabona Martina i Carlota’. És la frase que aquest dijous es llegeix al mural que professors i directors de batxillerat han fet a l’entrada de La Salle de Girona. D’aquí n’han sortit les dues millors notes de les PAU d’aquest 2024 a la demarcació. Una l’ha obtinguda Carlota Masó, una jove de 18 anys de Salt (Gironès); i l’altra, Martina Dalmau, que té 17 anys i és de Girona.

Al migdia, Masó s’ha acostat al centre, on part del claustre l’ha felicitada. Explica que, de fet, quan Dalmau va assabentar-se que havia tret un 9,8 les dues estaven juntes -perquè són amigues- i la van trucar per dir-li que la seva era una de les notes més altes. “A mi, però, aquell dia no em van telefonar, i em va estranyar perquè vaig veure que la qualificació era la mateixa”, diu ara enriolada.

Una estona després, Masó i Dalmau s’han pogut felicitar tu a tu. Ho han fet, això sí, de manera telemàtica, perquè la segona està a Logronyo participant a les olimpíades de matemàtiques (que acaben demà). De fet, quan han parlat, Dalmau acabava de sortir de fer un examen.

Tant l’una com l’altra asseguren que “la constància” amb l’estudi, i el fet que des de La Salle també els fessin exàmens globals dues o tres setmanes abans de les PAU les ha ajudades a afrontar la selectivitat. “Penso que els exàmens van ser conseqüents amb tot allò que havíem fet a l’aula; anàvem preparats, i tot i que em vaig posar nerviosa, creia que seria pitjor del que va ser”, diu Masó.

“Pensava que patiria més, però realment no vaig tenir massa pressió per la nota; estava molt tranquil·la”, afegeix Dalmau, al seu torn. Això sí, Masó admet que va arribar un punt en què tan sols era “conscient” de com li havien anat els exàmens. “Podria haver tret mala nota i tampoc m’hauria estranyat, perquè tothom parla i diu resultats diferents”, explica.

“Jo més o menys vaig veure, mirant les correccions, que m’havia anat prou bé”, explica Dalmau. Però el que cap de les dues s’imaginava era que aquest 9,8 -qualificació que comparteixen- les acabaria convertint en les millors notes de la demarcació. “No ens ho crèiem i ha estat una grata sorpresa”, expliquen.

A Girona i a Barcelona

Ara, les dues amigues es retrobaran aquest dissabte a Menorca, on faran un viatge juntament amb d’altres companys. Aprofitaran l’estiu per descansar o treballar, i després al setembre començaran nova etapa. Dalmau es quedarà a Girona, on farà publicitat i relacions públiques a la UdG; i Masó començarà el grau d’estudis literaris a la UB.

“És un sector que sempre m’ha cridat”, explica Dalmau, que també diu que estar a Girona li permetrà poder continuar fent ballet.

“M’agradaria treballar en producció literària, ser escriptora, estar en una revista cultural o bé en una editorial”, hi afegeix Masó, al seu torn. Admetent, això sí, que és “necessari” potenciar la llengua catalana, i sobretot la seva lectura, “perquè la gent vegi que pots gaudir molt de la literatura”. “Espero que cada vegada hi hagi més joves que ho vegin”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia