Societat

SOCIETAT

Prohibiran anar en bici als carrers més estrets i transitats del Barri Vell

L’Ajuntament de Girona sancionarà les persones que no baixin de la bicicleta als carrers de la Força, Carreras Peralta i Argentaria

Els tres socis fan pinya per facilitar la circulació sostenible

L’Ajuntament de Girona sancionarà d’aquí a uns mesos les persones que circulin en bicicleta pels carrers més transitats i estrets del Barri Vell. De moment, l’equip de govern ha anunciat avui al migdia que la mesura afectarà el carrer de la Força i la seva continuació –el carrer Bonaventura Carreras i Peralta– i el carrer Argentaria, la prolongació de la rambla de la Llibertat. En aquestes vies, els ciclistes hauran de baixar de la bici i circular a peu.

La mesura pretén fer compatible el fet de caminar amb el fet de circular en bici pel Barri Vell i Mercadal, ara que proliferen les persones que van en dues rodes pel centre històric de Girona, cosa que ha provocat, entre altres coses, la creació d’una plataforma que defensa el decreixement turístic.

L’alcalde, Lluc Salellas (Guanyem), la vicealcaldessa, Gemma Geis (Junts), i el primer tinent d’alcalde, Quim Ayats (ERC), han fet pinya i han explicat conjuntament les mesures del pla d’acció sobre el cicloturisme a la ciutat, que han explicat en una roda de premsa conjunta a la sala municipal Miquel Diumé de l’Ajuntament.

Les sancions arribaran a partir del tercer trimestre perquè abans hi haurà una campanya informativa –s’ha editat un tríptic en català, castellà, francès i anglès– que s’ha treballat conjuntament amb agents del sector cicloturista, del comerç i de l’hostaleria. A més, l’alcalde Salellas ha dit que es senyalaran les direccions contràries a l'hora de circular, com ara el carrers Santa Clara, Ballesteries i Ciutadans. “Treballem en la direcció que tots ens sentim còmodes”, ha explicat la vicealcaldessa Geis.

“A Girona circulem bé”

El fulletó (tríptic), que duu per títol A Girona circulem bé amb bicicleta, inclou consells o i indicacions com ara que no es pot anar per la vorera, que s’ha de circular deixant un mínim d’1,5 metres de distància amb les façanes o que les zones amb prioritat per a vianants al Barri Vell s’ha d’anar, com a màxim, a 6 km/h i que pels carrils bici es pot anar, com a màxim, a 20 km/h. Les mesures també són aplicables als patinets, han dit els responsables municipals. Curiosament, el fulletó també dona informació sobre el model de recollida de residus del Barri Vell i el fet que no es “pot pertorbar el descans aliè entre les 23 h i les 8 h”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa
urbanisme

Prop de 60 obres complicaran la mobilitat a l’estiu a Barcelona

Barcelona

Comença la col·locació de les imatges de la façana de Sant Esteve

OLOT
Societat

La Diputació de Barcelona destina 100 milions a la xarxa d’abastament d’aigua

Barcelona
Societat

Barcelona ofereix cursos d’anglès, francès i alemany per a aturats

Barcelona