Societat

societat

Saturats de gossos perillosos al CAAD

El centre d’acollida d’animals domèstics (CAAD) gestionat pel Consell Comarcal del Maresme està saturat i un dels motius és l’elevat nombre de gossos que acullen d’alguna de les races tipificades com a potencialment perilloses. “No estan socialitzats i molts s’han entrenat per vigilar i són agressius”, explica el conseller de Serveis als Municipis, Xavier Masgrau, que reconeix que aquests animals tenen moltes dificultats per ser adoptats i que cada vegada en són més. Això està saturant les instal·lacions, on actualment hi ha 136 gossos que han de compartir les 58 gàbies. D’aquests, però, n’hi ha 11 ara mateix considerats perillosos i que han d’estar separats en un dels tancats, fet que limita la capacitat, perquè no poden estar amb altres animals.

Els darrers dos anys, l’arribada d’aquests animals s’ha triplicat, decomissats per les males condicions en què es trobaven. “Ens arriben arran de desnonaments, internaments dels propietaris o quan es desmantellen plantacions de marihuana, on els tenen per vigilar”, explica Masgrau, que assegura que un 40% dels animals que els arriben són per mesures judicials. “Això ens coarta encara més la rotació dels animals, perquè no es poden posar en adopció fins que ho diu el jutge”, apunta el responsable del servei comarcal.

El col·lapse al CAAD ha impedit acollir de nou els gossos que, per segona vegada, es van decomissar a un veí d’Argentona per les males condicions en què els tenia. Masgrau explica que 11 dels animals ja van estar al centre d’acollida, però el jutge va dictaminar que se li havien de tornar. L’Ajuntament d’Argentona ha hagut d’assumir el manteniment dels 26 gossos que aquesta segona vegada li han requisat, complint amb la llei de benestar animal i buscant un lloc en un centre privat atesa la falta d’espai al centre comarcal, on al cap de l’any s’acullen un miler de gossos. Gairebé el 60% dels animals es donen en adopció o van a cases d’acollida on els voluntaris en tenen cura temporalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Jubilació per a Carmen Cabezas, una de les gestores de la pandèmia i sobretot, la vacunació

barcelona

Tractament al Segre per combatre la plaga de mosca negra

Lleida

Cinc pirotècnies al 52è concurs internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

BLANES

Preocupació per la mala salut mental dels universitaris catalans

Barcelona
europa

Les caigudes d’un llamp i d’un dron provoquen nous incendis forestals a Grècia

barcelona
llengua

El festival de les variants del català, escalfa motors

barcelona

Senyalitzen els carrers del Barri Vell on als ciclistes han de baixar de la bicicleta per circular

GIRONA
CANVI CLIMÀTIC

El potent huracà Beryl s'acosta a Jamaica i amenaça Mèxic i Belize

barcelona
societat

De l’aula a l’ONU: estudiants gironins fan una crida a la sostenibilitat

girona