Societat

Tradicions

Matí de moltes coques

Les pastisseries treballen a tot drap venent el producte típic de la revetlla de Sant Joan

Es preveu un increment de vendes del 5%

Amb permís de la pluja, aquesta nit toca revetlla de Sant Joan. Foc, cava i coques, les que aquest matí ja es despatxen a tot drap, i des de primera hora, a pastisseries i establiments especialitzats del país que viuen avui un dels dies grans.

Un d’aquests llocs és la pastisseria Abril, al número 17 de Creu Coberta, a tocar de plaça Espanya, que a de les vuit del matí d’avui, moment d’obrir, ja tenien cua de clients per comprar coca i, en especial, la que fan a base de melindros.

A l’Abril la feina s’organitza en dos espais, el mostrador habitual on hi van els clients que no han fet cap reserva i es despatxa fins exhaurir existències, i un taulell pels encàrrecs. En aquest punt, un paper a la paret amb desenes de noms apuntats, perfectament ordenats alfabèticament, permet localitzar ràpid la comanda i servir-la al client.

En aquest establiment s’espera vendre unes 500 unitats de coca, tot i que aquest any han notat una mica menys de demanda pel fet que el cap de setmana de tres dies ha fet sortir més barcelonins dels que és habitual.

La diàspora dels barcelonins farà que la venda dels dos milions de coques artesanes que és previst comercialitzar enguany es faci de forma més repartida, arreu del país. Segons el gremi de pastissers de Barcelona, pe aquest any es preveu un increment de vendes del 5%.

A les pastisseries, la revetlla d’enguany també confirma la tendència iniciada fa uns anys en la innovació d’un producte molt tradicional. D’aquesta manera destaca la coca de Sant Joan de la pastiss3ria Brunells, de Barcelona, premiada i que està condimentada amb crema de llimona, oli i alfàbrega. A la Bellart del Poblenou, per exemple, n’han fet una desenvolupant el seu producte estrella, el xuixo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia