Societat

oci

Revetlla de Sant Joan amb drons

Bombers i Guàrdia Urbana de Barcelona incorporen la vigilància aèria per la nit del foc i la pirotècnia

La revetlla de Sant Joan que ja turca a la porta tindrà aquesta nit i matinada un element especial de seguretat que incorporen els equips d’emergència de la ciutat de Barcelona. Es tracta dels drons que podran ser utilitzats tant per Bombers com per la Guària Urbana, segons es consideri pels respectius comandaments.

Aquesta vigilància aèria té com objectiu l’ús de les càmeres per millorar en el terreny de la prevenció i intervenció. Les imatges que s’obtenen des de l’aire permeten afinar amb més encert el tipus d’actuació que s’ha de dur a terme.

En el terreny de la seguretat de les persones, a Barcelona aquesta nit també hi ha una especial atenció en la prevenció de violències sexuals i masclistes a l’espai públic. El punt lila de l’espigó de Bogatell estarà en servei fins a les deu de la nit funcionant com a punt de sensibilització. Des d’aleshores i fins a les sis del matí funcionarà com a punt d’atenció de possibles víctimes d’aquest tipus d’actes violents.

La Guàrdia Urbana també farà un patrullatge especial i disposarà d’itineraris segurs per anar des dels llocs d’oci fins a les parades del transport públic. Aquesta nit el metro funcionarà de forma ininterrompuda per facilitar els desplaçaments.

Pel que fa la pirotècnia es demana a la ciutadania una col·laboració especial per evitar llençar petards i i coets en zones on es pugui encendre un foc, àrees forestals, parcs i espais arbrats. També es recorda la prohibició de realitzar qualsevol activitat amb foc a menys de 500 metres dels boscos de Collserola o Montjuïc.

Un dels punts calents de la ciutat tornaran a ser les platges. Hi haurà vigilància especial de Guàrdia Urbana, que conduirà els fluxes de persones per evitar aglomeracions, i també del servei de socorrisme. El dispositiu especial de l’Ajuntament de demà matí preveu que els arenals puguin ser ocupats pels banyistes entre les 9 i 10 del matí, quan es preveu que ja s’hagin enllestit les feines de neteja de la festa que milers de persones hi duran a terme aquesta nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia