Societat

sant joan

Arriba La Flama del Canigó, el foc que agermana

Una cercavila fins a la plaça del Vi de Girona dona la benvinguda a la flama que encendrà les fogueres de la nit més curta

“Som fills d’aquesta Flama i de tant com significa: aquesta tossuderia i aquesta alegria que esdevenen invicta combinació, i que superen els temps més difícils i en fan escut de resiliència”. Ho escriu l’escriptora Núria Cadenes, encarregada enguany del missatge que acompanya la Flama del Canigó que avui s’escampa pel conjunt dels Països Catalans. Núria Cadenes, en el seu manifest, posa en valor la gent, “la clau, sí, que ens obre tots els panys”

La Flama, la gent

Una cercavila de la Fal·lera Gironina ha donat la benvinguda a la Flama del Canigó a Girona i l’ha conduïda des de plaça Catalunya a la plaça del Vi, per la seva rebuda institucional. És el preludi de les revetlles com la que s’ha organitzat a la plaça de l’Assumpció, al barri de Sant Narcís. A banda de la ciutat de Girona, la Flama també arriba al llarg del vespre i nit a diferents poblacions gironines. A Banyoles, per exemple, la Flama arriba al Puig de Sant Martirià des d’on l’escriptor Matthew Tree llegirà el manifest. La Cobla Principal de Banyoles i Gàrgoles de Foc amenitzaran la comitiva. Hi ha també un sopar popular a la plaça Miquel Boix.A Torroella de Montgrí , el foc que encendrà les fogueres s’acompanyarà amb música jazz i dixieland de Miratazz. A Figueres, te una rebuda més institucional a la plaça de l’Ajuntament. A Blanes, la Flama arriba al Passeig Marítim al so d’una batucada i s’entregarà als Diables que encendran la foguera. La revetlla inclou una nit de concerts. La comitiva de la Flama ha arribat a Olot a la plaça del Carme després d’haver fet parada a disset municipis de la Garrotxa. També hi ha cercavila fins al Firal preludi de la nit de festa i foc.

La rebuda de la Flama s’acompanya de la lectura del manifest escrit per Núria Cadenes. “Això és la Flama del Canigó: la gent que l’encén i que s’hi afegeix i que la transporta i que la traspassa”, destaca l’últim paràgraf del manifest. I conclou: “De saber que són i que es volen lliures. De saber que, si ho volen, ho seran”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA