Societat

societat

Jordi Calvet s’estrena en el món dramatúrgic amb una comèdia

Octavi Pujades, David Olivares, Miquel Sitjar i Anna Senan protagonitzen la producció

L’autor i cineasta gironí Jordi Calvet s’estrena en el món de la dramatúrgia amb el muntatge ‘M’entens o t’ho explico’, una comèdia ambientada a la Barcelona preolímpica, segons recull l’ACN. La història arrenca quan el protagonista està arruïnat perquè la taverna gallega no funciona. A més, la seva dona l’abandona per anar amb un home d’origen cubà, una ferida que encara li cou més per la seva xenofòbia. En aquest punt hi entren els seus amics, qui convencen el protagonista de transformar el local en un d’ambient i haurà de combatre l’homofòbia que té envers el col·lectiu per tal de guanyar-se la vida. El repartiment està format per Octavi Pujades David Olivares, Miquel Sitjar i Anna Senan i s’estrenarà aquesta tardor a Barcelona.

Després donar-se a conèixer ara fa un any en el món cinematogràfic, el gironí Jordi Calvet prova ara el món de la dramatúrgia amb el muntatge ’M’entens o t’ho explico’, que s’estrenarà a partir del setembre al Teatre Aquitània de Barcelona. El muntatge arrenca quan el protagonista, en Pol, intenta suïcidar-se per diversos motius. El principal és que té una taverna gallega a l’eixample que no funciona i els deutes l’ofeguen. El segon dels motius és que la seva dona l’ha deixat.

En aquest ambient d’una Barcelona preolímpica, els seus amics Jordi i Carles es troben amb en Pol quan estava a punt de treure’s la vida i el convencen perquè no ho faci. A partir d’aquí, els dos amics decideixen donar-li un cop de mà per salvar el negoci. Per això accedeixen a muntar una societat tots junts i reenfocar el local amb un nou ús. El motiu és que no veuen futur a una taverna gallega regentada per un home de Matadepera.

Cant a la llibertat sexual

Per això se’ls acut convertir la taverna en un pub d’ambient gai. Aquest canvi, a priori, no convenç al propietari ja que és homòfob i té un alt nivell de prejudicis en aquesta comunitat. En aquest sentit, l’autor destaca que malgrat que la homofòbia persisteixi, la situació s’ha radicalitzat des del 1992.

El dramaturg remarca que si bé ara fa 30 anys hi havia molt poca acceptació social dels homosexuals i es feia molta broma i ridiculització, a dia d’avui hi ha “components d’odi molt perillosos” que poden derivar a unes agressions homòfobes. “Gairebé hem anat a pitjor”, lamenta Calvet. Amb el seu muntatge vol fer “un cant a la llibertat” sota un conjunt de situacions còmiques i partint de la base de l’humor saludable.

“Primeres espases” en el repartiment

Per l’estrena de Calvet en el món del teatre, el text comptarà amb la direcció de Miquel Murga i l’autor de la comèdia remarca que el repartiment estarà format per “primeres espases” del món escènic. A ‘M’entens o t’ho explico’ hi haurà Octavi Pujades, qui ha participat en altres projectes de Calvet i compta amb una carrera “de molts anys” en el món dramatúrgic i també en l’àmbit de la televisió i el cinema.

A més, el muntatge comptarà amb David Olivares, conegut per la seva participació a ‘Polònia’ posant-se a la pell de personatges com ara Tomàs Molina. Entre els protagonistes de l’obra hi ha Miquel Sitjar, qui ha participat en sèries i obres teatrals com ara ‘Pel davant i pel darrera’. Tanca el repartiment l’actiu Anna Sanant, qui Calvet veu com “un diamant en brut” que comença a polir-se.

La producció escènica s’estrenarà el 20 de setembre al teatre Aquitània de Barcelona on farà temporada llarga. Abans, però, el muntatge farà dues preestrenes. La primera d’elles serà el 5 i 6 de juliol a Terrassa. El 20 de juliol la producció passarà per Blanes, al Teatre Municipal, a les portes de la festa major del municipi. Les entrades per veure l’obra en les seves preestrenes i també a Barcelona ja estan a la venda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Invertiran uns 700.000 euros per millorar una desena de centres educatius

GIRONA
GIRONA

Contenidors comunitaris i tancats a blocs que fan el porta a porta

GIRONA
Infraestructures

Front comú de Lleida i Osca per recuperar les freqüències de tren d’abans de la pandèmia

Lleida
Societat

Gratallops marida vins i orgull per atraure turisme LGTBIQ+

Gratallops

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, a les poblacions gironines

banyoles

L’institut Deulofeu diu que les proves de 2n d’ESO són “injustes"

figueres

La C-63 tindrà tres noves rotondes i passos de vianants

VIDRERES
Medi Ambient

Lleida insta l’Estat a protegir l’horta de les línies de Molt Alta Tensió

Lleida
societat

Els taxistes avisen de bloquejos a l’aeroport de Barcelona si no s’amplia el personal que gestiona les cues

El Prat de Llobregat