Societat

SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Les principals entitats LGTBI de Catalunya han fet una crida a la ciutadania a participar en una concentració per reivindicar la memòria del col·lectiu, divendres vinent a les cinc de la tarda a la superilla de Sant Antoni de Barcelona, coincidint amb el Dia de l’Orgull Gai. Les entitats reclamen que la superilla de Sant Antoni sigui rebatejada com a superilla 28 de Juny. “Aquesta ressignificació de l’espai públic és un deute històric de la ciutat amb les lluitadores per a l’alliberament LGTBI, les activistes que ens han precedit i han fet avançar els drets i llibertats que ara gaudim”, asseguren.

Aquest espai proper al Centre LGTBI de Barcelona ha acollit múltiples actes de la comunitat: la resposta ciutadana a l’assassinat de Samuel, el jove que va morir apallissat a Galícia l’estiu del 2021; les concentracions per reclamar la llei trans; la radiografia de l’LGTBI-fòbia... “Barcelona ha de fer un pas endavant en un moment d’enfortiment de l’odi i el feixisme, per crear espais que visibilitzin referents del col·lectiu”, asseguren els organitzadors de la protesta.

Durant la concentració, s’aprofitarà per recordar la importància del moviment LGTBI a Catalunya. “Expressarem la nostra determinació a combatre els prejudicis i la intolerància i farem una acció popular: penjar uns cartells per assenyalar el canvi de nom a superilla 28 de Juny, simbolitzant la nostra resistència i lluita per la justícia social”, remarquen. Aquest gest simbòlic va acompanyat de la petició a l’Ajuntament de Barcelona perquè aquest canvi de nom sigui efectiu. Així ho van demanar les entitats en el darrer Consell Municipal LGTBI de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manifestació per a reivindicar la llibertat sexual

girona
SALUT

La rehabilitació i l’hospital de dia sociosanitari comencen dilluns a Pineda

Pineda de Mar

El Maresme comprarà al mercat lliure l’energia per sanejar l’aigua a partir de dilluns

Mataró

Invertiran uns 700.000 euros per millorar una desena de centres educatius

GIRONA
GIRONA

Contenidors comunitaris i tancats a blocs que fan el porta a porta

GIRONA
Infraestructures

Front comú de Lleida i Osca per recuperar les freqüències de tren d’abans de la pandèmia

Lleida
Societat

Gratallops marida vins i orgull per atraure turisme LGTBIQ+

Gratallops

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, a les poblacions gironines

banyoles

L’institut Deulofeu diu que les proves de 2n d’ESO són “injustes"

figueres