Societat

Jaume Prat Ortells tanca el cicle Síntesis Arquitectòniques 2024

La tercera i última sessió del cicle Síntesis Arquitectòniques 2024 tindrà lloc el divendres 28 de juny de 2024, a les 19 hores, a la seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). En aquesta ocasió, Jaume Prat Ortells presentarà la seva tesi doctoral titulada Espai Núvol: una tesi sobre les atmosferes de RCR Arquitectes.

Jaume Prat Ortells va començar a treballar en aquesta tesi abans de ser conscient que n’estava redactant una: obres visitades, hores de conversa, coneixement de col·laboradors, clients i amics. Després de molts anys i nombroses dificultats, la primera tesi monogràfica sobre RCR Arquitectes ha servit per respondre la pregunta fonamental que justifica la recerca: Què és el més important de la vostra arquitectura?

Amb aquesta conferència, finalitza el cicle que organitza la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) per apropar a la ciutadania les tesis doctorals amb temàtiques on l’arquitectura és la protagonista.

Jaume Prat Ortells és arquitecte per l’ETSAB, el 2002, i va obtenir el seu doctorat el 2024 i es defineix com a crític d’arquitectura. Professor de projectes a l’ETSAB des del 2018, ha col·laborat amb diverses revistes digitals i en paper, i ha participat com a jurat i conferenciant en universitats d’Espanya i Mèxic. La seva tesi doctoral és la primera monografia llegida sobre l’estudi RCR, amb qui també ha col·laborat durant deu anys en el seu workshop d’estiu.

Actualment, comissaria juntament amb Ana Amado i Xevi Bayona la primera exposició resultant d’un concurs públic per a la Casa de l’Arquitectura de Madrid. El 2016, va comissariar el pavelló de Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia amb l’exposició “Aftermath, architecture beyond architects”, en col·laboració amb Isaki Lacuesta i Jelena Prokopljevic. A més, ha estat assessor de continguts de la sèrie documental “Escala Humana”, emesa per TVE durant quatre temporades, que va rebre diversos guardons.

És autor del llibre “Coordenadas para el próximo milenio”, editat per Arquine, i ha estat col·laborador en les xarxes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya durant deu anys. També és l’autor i editor del blog www.jaumeprat.com, i des del 2022, autor i locutor del pòdcast “El punto gordo”. Finalment, va ser director del Blog de la Fundació Arquia durant el període 2022-2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia