Societat

religió

Cinc esglésies obren de nit a la llum de les espelmes

La basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona, Santa Maria de Castelló d’Empúries, la catedral de Santa Tecla de Tarragona, Santa Maria de Taüll, i la catedral de Sant Pere de Vic obriran portes en una visita nocturna demà de les nou a les onze de la nit. Les esglésies estaran il·luminades amb llum d’espelmes i hi predominarà el silenci en el que serà la primera Nit de les esglésies que organitza Catalonia Sacra, que promociona el patrimoni religiós dels deu bisbats catalans. L’entrada serà gratuïta.

“La idea és que les esglésies estiguin il·luminades amb espelmes perquè el visitant pugui tenir la mateixa sensació que tenien els visitants de quan van ser construïdes, quan no hi havia llum elèctrica. Es vol recuperar la sensació de recolliment, que els visitants puguin redescobrir aquests temples en silenci, experimentant el patrimoni cultural religiós d’una manera diferent”, expliquen des de Catalonia Sacra. “L’experiència sensorial tranquil·la és una altra manera de reflexionar, de repensar-se, de connectar-se amb la pròpia dimensió transcendent; en aquest camp, el patrimoni cultural de l’Església és un àmbit idoni pels seus valors històrics, artístics i espirituals. Només l’arquitectura, l’escultura i la llum de les espelmes. Ni circuits, ni músiques ni discursos, només un espai il·luminat perquè, en silenci i amb tranquil·litat, puguem veure i parlar amb el nostre propi interior”, és la idea de Catalonia Sacra per a aquesta activitat. L’entitat manifesta que aquest any han començat “amb cinc esglésies però la idea és que a la pròxima se n’hi afegeixin més”. Demà, doncs, vigília de Sant Pere, la Xarxa de Catalonia Sacra organitza aquesta nova activitat que dona el tret de sortida de la campanya d’activitats d’estiu, que s’ha batejat com L’estiu és diví i que vol potenciar les visites culturals per conèixer el patrimoni cultural i gaudir-ne. La campanya tindrà com a fil conductor l’evolució de la música litúrgica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.