Societat

societat

Lloret crea un mapa amb refugis climàtics del poble, una iniciativa de l’Ajuntament dels Infants

Lloret de Mar crea un mapa amb els refugis climàtics del municipi per fer front a les altes temperatures aquest estiu. El mapa, que ja es pot trobar a la web del consistori , es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament dels Infants, un grup de nens i nenes de 10 i 11 anys que són escollits democràticament pels seus companys de classe i volen representar la veu de la mainada al poble. Aquest any, han impulsat aquesta proposta en què també es donen consells a la població per evitar la calor de l’estiu.

En aquest sentit, l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, considera que és “una eina molt positiva per a la població, en una època de l’any en què és important comptar amb consells per combatre les onades de calor, i és un orgull la implicació que han demostrat els alumnes de Lloret”. Per la seva banda, el regidor d’Educació, Carlos Costa, ha valorat la proposta de manera molt positiva i ha destacat que “els alumnes han demostrat molta complicitat entre ells per desenvolupar un projecte de refugis climàtics, que tanta falta fa en aquesta època i, a més, han sabut treballar en equip, que és molt important”.

En el mapa es pot veure la ubicació dels refugis climàtics de Lloret. Alguns són en espais interiors, però la majoria es troben a l’aire lliure, en zones on predomina l’ombra. Pel que fa als refugis climàtics interiors, són sis i estan situats al Puntet i al Puntet de Fenals, la Biblioteca, el Museu del Mar, el Centre Cívic del Rieral i el Centre Cívic del Molí. En el cas dels refugis climàtics exteriors, n’hi ha dotze, en les següents ubicacions: Parc de Can Ribalaigua, Plaça Blanca Aurora, Platja de Fenals, Parc Infantil de la platja de Fenals, Parc de Fenals, Jardins de Santa Clotilde, Miniclub de la Platja de Lloret, Passeig Jacint Verdaguer, Parc de Can Saragossa, Parc del Turó d’en Buc, entorn de l’Ermita de les Alegries i Sant Pere del Bosc.

L’Ajuntament dels Infants

L’Ajuntament dels Infants ha arribat enguany a la setzena edició. És una experiència en la qual diversos alumnes de 5è de primària, que representen a la resta d’infants dels centres educatius de la vila, es posen durant uns mesos en la pell dels regidors. Plegats, elaboren una proposta de millora que, en aquesta ocasió, ha estat l’elaboració d’un mapa amb els refugis climàtics de Lloret i consells per evitar la calor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia