Societat

Societat

El Baix Segre reclama més metges i policia per l’arribada de temporers

Els alcaldes dels set municipis del Baix Segre han denunciat les mancances que es troben durant la campanya de la fruita, quan aquesta zona duplica la seva població per l’arribada de milers de temporers. Critiquen que tot i aquest augment, tenen els mateixos serveis. Per aquest motiu, exigeixen al govern que augmenti la presència policial i que reforci els serveis mèdics. També exigeixen ajuts als ens supramunicipals per gestionar el servei de recollida de deixalles.

Així mateix, els alcaldes d’Alcarràs, Seròs, Soses, Aitona, la Granja d’Escarp, Torres de Segre i Massalcoreig demanen a l’Estat que les persones sense papers puguin obtenir permisos temporals de treball durant la campanya, ja que aquestes persones no poden ser contractades i sovint acaben dormint al carrer.

Els set batlles s’han trobat aquest dijous a Seròs per exposar les seves reivindicacions. Hi ha participat el tinent d’alcalde de la Paeria de Lleida, Carlos Enjuanes, ja que la capital del Segrià dona suport a aquestes reclamacions.

Als municipis del Baix Segre viuen unes 20.000 persones. “Necessitem mà d’obra, doncs necessitem més metges, més dispositius policials i més recursos per als ajuntaments”, ha exposat l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol.

Segons recull l'ACN, els ajuntaments diuen que no poden assumir l’increment del servei de recollida d’escombraries, fet que genera problemes d’higiene i salut pública que a la vegada generen malestar entre els veïns. Això “acaba generant problemes de racisme i xenofòbia dins els nostres pobles que des dels ajuntaments hem de tenir la responsabilitat d’evitar, i no tenim prou força per evitar-ho”, ha explicat l’alcalde de Torres de Segre, Àxel Curcó.

Una altra reclamació que fan és demanar ajuts i facilitats per reformar cases i habilitar-les com a habitatges estacionals per acollir temporers.

Per tot plegat, els alcaldes dels set municipis reclamen la creació d’una junta de seguretat específica per al Baix Segre perquè les diferents administracions, entitats i el sector puguin planificar i organitzar més bé i amb més antelació la gestió de la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia