Societat

estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

L’operatiu deixa quatre detinguts i 900 quilos de cocaïna confiscats

Agents de la Policia Nacional, de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil han interceptat un narcosubmarí a 280 milles a l’oest de la costa de Cadis i han detingut als seus quatre tripulants, en un operatiu en el qual han estat recuperats de la mar 900 quilos de cocaïna.

Els quatre tripulants, quatre ciutadans colombians, van ser rescatats del mar després que enfonsessin l’artefacte, en el qual suposadament portaven un carregament de droga, en veure que s’acostava el vaixell patruller de Vigilància Duanera “Fulmar”.

En una nota de premsa la Policia explica que l’operatiu es va iniciar el passat 24 de maig, quan es va rebre informació de la Drug Enforcement Administration (DEA) dels EUA que alertava sobre un possible punt de transbord d’una partida de droga entre un objectiu desconegut i una embarcació presumiblement semirígida en una zona que estava ja sent vigilada.

La tripulació enfonsa el buc

En el matí ahir, dia 25, a unes 280 milles a l’oest de Cadis es va localitzar un semisubmergible de 20 metres d’eslora, similar als narcosubmarins ja localitzats en la ria d’Aldan en 2019 i en la ria d’Arousa en 2023.

Els tripulants de l’artefacte, en detectar la proximitat del patruller, van obrir les aixetes de fons per a enfonsar-lo i van sortir a la superfície per a posar-se fora de perill.

Una vegada que es va enfonsar el semisubmergible juntament amb la seva càrrega, els quatre tripulants van ser rescatats i detinguts per la tripulació del ’Fulmar’.

Intercepten una narcollanxa

Tres dies abans, en una operació paral·lela, s’havien intervingut 900 quilos de cocaïna que havien estat llançats a la mar per una narcollanxa, localitzada a 200 milles de les illes Canàries.

Els paquets van ser llançats en la matinada del dissabte 22, quan la tripulació del ’Fulmar’, va localitzar en la zona estimada de transbord, a una narcollanxa, que en veure’s descoberta, va iniciar la fugida, carregada amb una important quantitat de paquets dels utilitzats habitualment per al tràfic de cocaïna.

Durant més de sis hores, i en condicions meteorològiques adverses, la patrullera va perseguir la semirígida, fins que finalment la tripulació de la narcollanxa va llançar a la mar la seva càrrega, trenta paquets amb prop de 900 quilos de cocaïna, i va continuar la seva fugida.

Tant la droga, com el semisubmergible, que es dirigia a les costes de la península, i la narcollanxa, a més dels quatre detinguts han estat posats en coneixement de la Fiscalia Antidroga de l’Audiència Nacional, que ha remès al Jutjat de Guàrdia les actuacions per a continuar les recerques, prendre declaració als tripulants del semisubmergible i tractar d’identificar als de la llanxa semirígida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia