Societat

Prop de 12.000 estudiants es manifesten arreu de Catalunya contra pla de Bolonya

Mobilització

Prop de 3.500 estudiants s'han manifestat avui pels carrers del centre de Barcelona per protestar per la implantació de l'espai únic europeu d'educació superior, que troben discrimina les rendes més baixes ja que provocarà l'encariment dels estudis.

Convocada per la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública, la manifestació s'ha iniciat al migdia a la Plaça Universitat i ha conclòs en el campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), segons que ha informat la Guàrdia Urbana.

Els estudiants que han participat en la manifestació, una de les més concorregudes dels últims anys, han corejat consignes contra el Pla de Bolonya, que unifica l'educació universitària a Europa.

Al final de la manifestació, portaveus de la Plataforma han llegit un manifest que adverteix que el pla de Bolonya és una amenaça per a la universitat pública al dividir els estudis en els de grau i els màster i postgraus, de major especialització i que tindran matrícules més altes.

A més, asseguren que els nous estudis, que preveuen una dedicació de l'estudiant de 40 hores setmanals, no permetran aquells joves que ho necessitin compaginar treball i estudis.

Els estudiants han denunciat també l'increment de les taxes universitàries per damunt de l'IPC i la proliferació de beques que perceben com "crèdits" que hipotequen el futur dels alumnes.

La Plataforma critica també el creixent influència del sector empresarial a les universitats públiques.

La convocatòria de vaga i mobilitzacions ha tingut menys repercussió fora de Barcelona, encara que a Girona la protesta ha estat seguida per uns sis-cents estudiants, i per mig centenar a Lleida, on els estudiants s'han concentrat davant el rectorat de la Universitat de Lleida (Udl).

De la seva banda, el conseller d'Universitats, Josep Huguet, ha admès, en declaracions a TV3, que "existeix el risc que sigui difícil accedir a alguns màsters per raons econòmiques i jo crec que no hauria d'haver-hi discriminació", pel que ha advocat per la instauració de crèdits-salaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alfonso García
Amo de la taverna Casa Alfonso de Barcelona, que celebra els 90 anys

“Tenim clients que venen amb els seus néts que ja havien vingut amb els avis”

Barcelona
Santiago Agrelo
Franciscà. Arquebisbe emèrit de Tànger

“L’evangeli no es pot compaginar amb el rebuig de l’immigrant”

Barcelona
Societat

Denuncien Albiol per haver donat dades d’un home sense sostre

Badalona
SOCIETAT

Palafolls tancarà la comissaria algunes nits aquest mes per acumulació de baixes dels agents

Palafolls
SOCIETAT

Entra en servei el telefèric de la Vall Fosca fins al 30 de setembre

Torre de Capdella
SOCIETAT

El Maresme busca quaranta mentors per a joves tutelats i extutelats

Mataró

Insparya, la millor clínica de trasplantament capil·lar arriba a Barcelona

El TSJC obliga Cerdanyola a tramitar la segregació de Bellaterra

Cerdanyola del Vallès
gastronomia

Obre la gelateria d’Albert Adrià a la Rambla

Barcelona