Societat

economia

Les energies renovables, els deures de l’economia catalana

El ritme d’instal·lació anual d’energia eòlica hauria de ser 93 vegades superior a l’actual, segons les cambres de comerç

Impulsada sobretot per la bona evolució del mercat laboral i el sector turístic, l’economia catalana creixerà els dos propers anys “clarament” per sobre del 2%, més que la zona euro i el conjunt de l’Estat, segons la previsió de les Cambres de Comerç. És una de les optimistes dades inclosa a la Memòria Econòmica de Catalunya 2023 presentada avui i recollida per l’ACN però tot i que l’informe destaca “la gran fortalesa” de l’economia catalana en un context europeu d’“estancament econòmic” i tipus d’interès elevats, alerta que persisteixen riscos per l’escenari geopolític i també perquè Catalunya no està fent prou els deures en energies renovables. De fet, les cambres avisen que el ritme d’instal·lació anual d’energia eòlica hauria de ser 93 vegades superior a l’actual per poder complir amb els objectius fixats per a l’any 2030. En el cas de l’energia fotovoltaica, el ritme de desplegament s’hauria de multiplicar per 27 respecte el darrer any.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell de Cambres, Josep Santacreu, ha volgut aprofitar l’acte per unir-se a les veus que reclamen canvis en el finançament de Catalunya. Ha assegurat que “el país necessita un altre” model i ha destacat que així “bona part” de les qüestions “es podrien afrontar d’una altra manera”. “Aquesta prioritat està clara i hem sentit un escalf i una posició molt favorable dels grups polítics a què sigui ara el moment d’abordar aquest tema”, ha dit Santacreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.