Societat

educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

Els interessats aniran encadenant les diferents substitucions que sorgeixin i tindran feina durant tot el curs

Cada persona serà escollida per una comarca i una especialitat, on es centrarà en ella

El Departament d’Educació crearà el curs vinent un grup estable de substituts format per persones que tindran nomenament, i per tant feina assegurada, durant tot el curs -d’1 de setembre a 31 d’agost-. Els interessats s’hauran inscrit en una especialitat i comarca -districte en el cas de Barcelona- i aniran encadenant les diferents substitucions que sorgeixin en aquests àmbits. Entre una substitució i una altra la persona romandrà al centre on hagi cobert la darrera baixa, tot i la incorporació de la persona absent. En total s’ofereixen 2.145 places. D’altra banda, el Departament assolirà un 5,57% d’interinitat a finals d’any, després d’incorporar 31.153 nous funcionaris a través dels diferents processos d’estabilització.

Els interessats en formar part d’aquest grup estable de substituts han d’estar inscrits a la borsa del Departament i poden inscriure’s per formar part d’aquest grup entre el 16 i el 21 de juliol. A finals de mes la conselleria haurà escollit ja els seus membres, en base al número de vàrem de la borsa. Per tant, la gent amb més antiguitat ho tindrà més fàcil. Cada persona serà escollida per una comarca i una especialitat, així, anirà cobrint les substitucions que surtin en aquests àmbits.

Un cop seleccionats, se’ls adjudicarà un primer centre administrativament i quan hi hagi substitucions se’ls anirà cridant per cobrir-les. Un cop finalitzi la substitució, el titular de la plaça tornarà a la seva feina però el substitut no marxarà del centre, sinó que s’hi quedarà complint les funcions que consideri la direcció fins que tingui una nova substitució i així successivament.

D’aquesta manera es pretén agilitzar el procés per cobrir substitucions, amb dificultats en segons quines especialitzats i àmbits territorials; i donar també estabilitat a les persones substitutes.

De les 2.145 places que s’oferiran, 332 són per al Vallès Occidental, 286, al Baix Llobregat, 181 al Barcelonès, 159 al Vallès Oriental, 143 al Maresme i 88 al Tarragonès, entre d’altres. Per cossos, n’hi ha 1.362 de mestres, 778 de secundària, quatre d’escoles d’idiomes i una d’arts plàstiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia