Societat

Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

“Viure al carrer mata.” Aquest és el lema de l’acte que s’ha convocat per demà, dilluns, a Badalona. Les entitats i els voluntaris volen retre homenatge a Virginius, un veí de Badalona sense sostre que va morir el 8 de juny al sociosanitari el Carme. El punt de trobada és la plaça de la Vila, a les 17.30 hores. Els convocants fan una crida a tota la ciutadania a sumar-se i portar una espelma i/o una flor com a reconeixement. El cas de Virginius va tenir difusió perquè van ser els veïns del barri de Canyadó, on ell malvivia, els que van alertar els serveis d’emergència i van estar batallant durant hores perquè ell acceptés ser traslladat a l’hospital. Va ser al maig. Els veïns, que sovint l’ajudaven, havien observat un deteriorament alarmant en la seva salut en els dies previs. Les entitats van explicar que aparentment les exploracions no van detectar cap problema de salut i li van donar l’alta. Va estar a la sala d’espera durant un cap de setmana. El dilluns li haurien fet més proves i va ser derivat al sociosanitari el Carme, on va acabar morint –no ha transcendit la causa– al cap d’uns dies. El 14 de juny, l’entitat Ningú Sense Llar Gramenet va fer també un acte de comiat a una altra persona sense sostre, Volodymir. També a Santa Coloma, com a Badalona, es reclama un alberg municipal.

La mobilització i l’homenatge de Badalona han sortit de diverses entitats i particulars, alguns sota el paraigua de la plataforma Badalona Acull. Són els mateixos que estan reivindicant la reobertura de Can Bofí Vell, l’únic recurs municipal per a persones en situació de carrer a Badalona. Recordem que arran del tancament, motivat per un deute de l’Ajuntament de prop de 2 milions d’euros contret amb la cooperativa Suara, que el gestionava, fa dos mesos es va deixar al carrer 45 persones. Només a una d’elles es va poder donar sostre de seguida a través d’una de les entitats socials privades que operen a Badalona. Dos mesos després del tancament des de l’Ajuntament no s’ha ofert cap sortida. Part d’aquestes persones sense llar dormen a la plaça de la Vila per visibilitzar la seva situació. Allí, a banda de penjar pancartes, han fet diverses accions, des de recollida de signatures fins a l’organització de jocs de taula a l’aire lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS