Societat

girona

Les rebaixes planten cara a internet

Tot i que moltes botigues ja fa dies que han començat les rebaixes –sobretot les grans cadenes internacionals–, algunes arrencaran demà, 1 de juliol, moment en què històricament el comerç iniciava aquest període especial de descomptes. “És la data recomanada, tot i que ja no existeix un període com a tal, s’ha difuminat, perquè la llei permet fer descomptes i promocions tot l’any”, explica Pau Jordà, gerent de l’Espai Gironès de Salt. “L’impacte de creació de riquesa està molt directament vinculat al territori. Estem competint tots contra internet, que fa rebaixes i està obert 24 hores al dia els 365 dies de l’any; per això ens hem anat reinventant. Estem intentant convertir les compres en experiències, així s’optarà per anar a comprar físicament.”

Com és habitual ja durant els últims temps, a l’Espai Gironès les rebaixes comencen “fortes”, amb descomptes del 50% i del 70%. “Són molt positives per al consumidor, i més enguany, que ha plogut molt i hi ha gènere”, indica Jordà. De moment estan molt satisfets amb els resultats aconseguits: “El mes de juny el tancarem amb un 10% més de visitants que l’any passat, uns 570.000.” Quant a preferències, la moda i el calçat continuen sent les grans estrelles i les més buscades de les rebaixes d’estiu.

Per la seva banda, la presidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, manifesta que bona part del petit comerç està content de com ha arrencat la campanya i creu que en traurà un bon profit: “Tenim bones sensacions i pensem que aquestes rebaixes superaran les de l’any passat. No ha fet calor i la gent ha esperat a comprar.” “Ja vam notar molta predisposició fa quinze dies, per la botiga al carrer, que va ser un èxit, i creiem que les compres continuaran”, subratlla.

Turisme de nivell

Mercè Ramírez de Cartagena també ha notat un canvi pel que fa al poder adquisitiu dels turistes: “Arriben visitants de fora de Girona amb un alt poder adquisitiu i es nota. Són turistes amb ganes de comprar. Es veu ambient, gent voltant tots els dies de la setmana, i és bo per al comerç i també per a la restauració.” Aquest any, a més, han notat un increment del nombre de turistes dels Estats Units i el Canadà, a més dels habituals de cada any, com són els francesos i els procedents d’altres indrets de Catalunya i també de la resta de l’Estat espanyol. “Girona està de moda i tenim molt bona oferta de comerç.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga