Societat

societat

Aproven la suspensió de noves llicències comercials al nucli antic

La mesura és l’inici del Pla d’Usos i d’un inventari que té per objectiu assegurar la diversitat comercial i garantir el comerç local

L’Ajuntament d’Olot ha aprovat la suspensió de noves llicències comercials o ampliacions d’activitats que es vulguin implantar en el nucli antic de la ciutat. Aquesta acció es troba dins el marc del Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) i pretén iniciar els treballs d’un inventari de plantes baixes i locals que reculli les seves característiques físiques i d’accessibilitat. L’objectiu principal és prevenir l’atorgament de llicències que després no puguin ajustar-se als requeriments físics i d’accessibilitat de les llicències d’activitat.

Per altra banda, el consistori olotí també veu necessari una estratègia que reguli a través d’un Pla d’Usos, les activitats econòmiques i que determini quins usos no són compatibles amb l’ús residencial dels edificis. Segons l’Ajuntament, és important saber quines cal limitar per tal d’evitar el monocultiu comercial i l’empobriment de la qualitat de l’oferta així com la pèrdua en la diversitat comercial necessària per a garantir el comerç de proximitat i qualitat de vida a aquesta zona de la ciutat.

“L’elaboració d’aquesta iniciativa han de contribuir a poder actuar de forma estratègica i preventiva en la regeneració dels espais comercials, veïnals i relacionals com són les plantes baixes del Nucli Antic” assenyala el govern local a través d’un comunicat.

En concret, aquesta regulació, que s’estableix pel termini d’un any, afecta l’espai comprès entre la plaça Rector Ferrer fins a la Ronda Sant Bernat; el carrer Escultor Llimona i la plaça de La Lliça. De nord a sud, inclou els carrers des de la plaça de les Monges i el carrer Esgleiers i Sant Bernat fins al carrer Bisbe Lorenzana i la plaça de l’Onze de Setembre.

Després de la publicació en el BOP, l’Ajuntament d’Olot informarà dels acords que entren en vigor i del plànol que delimita l’àmbit afectat per la suspensió a través del tauler d’edictes i els diferents mitjans de difusió .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia