Societat

SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Igualada ha inaugurat avui la comissaria de proximitat del Passeig de la República on donaran servei conjuntament la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. La integració dels dos cossos policials en un mateix espai al centre històric “té l’objectiu d’apropar-los a la ciutadania i de situar-los a peu de carrer, amb l’objectiu de donar millor servei, atendre peticions, recollir denúncies i esdevenir punt de referència a la ciutat”. La inauguració oficial es farà aquest dimecres 3 de juliol, amb la presència del Conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena Garcia, i de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia.

La nova comissaria de proximitat compartida tindrà un horari d’atenció al públic de dilluns a dissabte de 8 a 21 hores, que es podrà ampliar en esdeveniments assenyalats, com ara la Festa Major. El fet de compartir espais i coordinació també permetrà oferir una imatge unificada de la tasca policial, pel què fa a les competències pròpies de cada cos. El projecte forma part del paquet de mesures que l’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa per millorar la seguretat, el civisme i la convivència a la ciutat, entre les quals també destaca el reforç d’agents de la Policia Local, la instal·lació de càmeres de videovigilància, operatius policials especialitzats i compartits entre Policia Local, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional i el reforç de programes socials, entre altres.

Les obres d’adequació del local han ascendit a 321.449,27 euros i han inclòs la construcció de les sales específiques que es necessiten per al funcionament de la nova comissaria i la instal·lació de mobiliari, electrodomèstics i d’equips informàtics i de seguretat. Segons el conveni subscrit entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, el 55% de les despeses derivades de les obres i del funcionament de la comissaria van a càrrec del Departament d’Interior, mentre que l’Ajuntament n’assumeix el 45% restant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Preocupació per la mala salut mental dels universitaris catalans

Barcelona
europa

Les caigudes d’un llamp i d’un dron provoquen nous incendis forestals a Grècia

barcelona
llengua

El festival de les variants del català, escalfa motors

barcelona

Senyalitzen els carrers del Barri Vell on als ciclistes han de baixar de la bicicleta per circular

GIRONA
medi ambient

Beryl arribarà a Jamaica amb la força d’huracà major i amenaça a Mèxic i Belize

barcelona
societat

De l’aula a l’ONU: estudiants gironins fan una crida a la sostenibilitat

girona

Denuncien la manca de mossos a l’aeroport tot i l’increment dels delictes

Barcelona
habitatge

Els lloguers temporals s’hauran de justificar en la durada i motiu

barcelona

El “Mulla’t ” recaptarà fons per a la recerca i la neurorehabilitació

girona