Societat

Nous espais d’ombra artificial per fer front a les onades de calor

L’Ajuntament de Banyoles ha elaborat el Pla de Calor municipal que es concretarà amb la campanya ‘Quina calor!’, que pretén donar a conèixer a la ciutadania de tots els serveis i recursos que hi ha al municipi per fer front a les altes temperatures, així com consells de les mesures a prendre en cas d’altes temperatures.

Ester Busquets, regidora de l’àrea de Serveis Socials, Acció Comunitària, Polítiques d’Igualtat i Salut ha explicat que “el pla de calor s’ha elaborat ambtres objectius principals: minimitzar els efectes negatius que pot tenir la calor en tota la ciutadania, difondre recomanacions a la població i atendre als col·lectius més vulnerables de casa nostra. Un pla com aquest ha de ser consensuat i coordinat amb els diferents agents socials de la ciutat” a més d’afegir que “el pla consta de 3 fases: una primera d’elaboració i coordinació dels agents, una segona de difusió i una tercera que compta amb mesures extraordinàries que només s’activarà en cas de que la Generalitat activi l’avís per onada de calor a la nostra ciutat” .

Jordi Carretero, regidor de Polítiques de Seguretat Pública i Espai Públic ha avançat que “ja hem començat a instal·lar ombratges artificials a determinats punts de la ciutat on havíem detectat una manca d’ombra com són la plaça de la Pau o la Cruyff Court, espais de la ciutat amb una alta densitat de població i amb col·lectius vulnerables,”. Aquests ombratges artificials també s’instal·laran en les properes setmanes a la plaça de les Rodes i a la Caseta de Fusta.

Els casals de barri s’uneixen

Per altra banda, en cas que s’activi l’avís per onada de calor, s’aplicaran altres mesures extraordinàries a la ciutat. En aquest cas els Casals de Barri estaran oberts d’11 del matí a 6 de la tarda, cap de setmanes inclosos, per tal d’oferir als veïns i veïnes del municipi un refugi a prop de casa. Aquests espais s’han climatitzat amb aires condicionats i també amb fonts i/o osmosis perquè la gent que els utilitzi es pugui hidratar. Així, aquests espais se sumen als refugis climàtics de la Biblioteca i el Museu Darder, i el Casal Cívic i Comunitari, aquest últim gestionat per la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, enguany Banyoles disposarà d’una trentena de fonts repartides per tot el municipi i que en les darreres setmanes s’han revisat per tal que totes funcionin correctament.

Per a fer arribar tota aquesta informació a la ciutadania s’han elaborat cartells, tríptics i 5 mapes específics de cada una de les zones de la ciutat. A més de repartir-se físicament, tot aquest material també es podrà consultar a l’APP de l’Ajuntament de Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ingressos zero en la prova pilot per evitar la llarga estada psiquiàtrica

Santa Coloma de Gramenet
ensenyament

Molins de Rei, Ripollet i Tarragona, entre els municipis amb més segregació escolar a primària

barcelona

Fornells i Quart planegen connectar els municipis amb una via verda

GIRONA

Ajornen el desnonament d’una família amb un nadó de pocs dies

Barcelona
societat

Més radars, controls d’alcoholèmia i vols d’helicòpter durant l’estiu

barcelona

El nou edifici de la Diputació es construirà al solar del carrer Puigsacalm

GIRONA
Societat

Vandalitzen la façana gòtica de l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
infraestructures

Barreres dinàmiques per evitar la caiguda de roques a la C-14, a l’Alt Urgell

Coll de Nargó

La Guàrdia Urbana tanca el 2023 amb 961 denúncies per incivisme

FIGUERES