Societat

llengua

El festival de les variants del català, escalfa motors

Trobada a l’Espluga del Francolí

El festival de les varietats dialectals de la llengua, que tindrà lloc al setembre a l’Espluga del Francolí, ha engegat aquesta setmana una campanya de difusió de la trobada en que es pot accentuar una A simbòlica. La trobada busca aglutinar les diferents iniciatives que s’han multiplicat els últims temps per a la difusió i posada en valor de la riquesa lingüística del català. Tindrà lloc entre el 27 i el 29 de setembre a l’Espluga, indret simbòlic perquè està situada al bell mig de la isoglossa que separa els dos grans dialectes de la llengua, l’occidental i l’oriental.

Les jornades volen posar de manifest que la suma dels dialectes, subdialectes i parlars del català dona riquesa a l’estàndard i basteix una única llengua. I precisament quan es potencia la diversitat dialectal en un pla d’igualtat, sens dubte s’està potenciant la unitat en el seu conjunt, consideren els organitzadors. El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha estat el primer a sumar-se a la campanya de “Posa-hi tu l’accent”, que ha començat aquesta setmana. La campanya convida els participants a enregistrar-se o retratar-se posant un accent obert a la lletra A per conformar així el logotip del festival i simbolitzar precisament els valors de la unitat i la diversitat del català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia