Societat

societat

Més radars, controls d’alcoholèmia i vols d’helicòpter durant l’estiu

Trànsit incrementa les mesures per intentar reduir la sinistralitat

Després que aquest mes de juny 18 persones hagin mort a la carretera, vuit més que el 2023, trànsit ha decidit intensificar durant l’estiu els controls per distraccions, velocitat i alcoholèmia, els d’ITV a pesants i els vols d’helicòpter. També està previst la instal·lació de nous sistemes de radar en línia a prop de 200 quilòmetres de zones considerades de risc.

Malgrat les xifres de juny, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha recordat que la sinistralitat a les carreteres catalanes en els primers sis mesos de l’any ha experimentat una reducció del 22,3% respecte el 2009 i un 6% en relació amb l’any passat, el que s’han traduït en 67 víctimes mortals, 58 homes i 9 dones, que han mort en 61 accidents.

Elena ha dit que l’estiu és l’època de l’any de “major mobilitat”, tant interna, com de turistes estrangers i ha fet una crida a la “prudència i la moderació”.

Entre les mesures previstes hi ha algunes orientades a prevenir la sinistralitat entre els conductors de furgonetes i vehicles pesants. En concret es faran més controls d’ITV en carretera i més macrocontrols en vies d’alta capacitat. A banda, s’oferirà a aquests conductors la possibilitat de fer una formació voluntària. Aquesta mesura està especialment enfocada a aquells que provenen de fora de la Unió Europea, ja que els accidents amb conductors de països estrangers implicats han crescut un 100% passant de 33 a 66.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT) Ramon Lamiel ha afegit que a més, es faran més campanyes amb controls de distracció, alcoholèmia, velocitat i motos i s’intensificaran els vols amb un helicòpter sobre els punts de major accidentalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona