Societat

Ajornen el desnonament d’una família amb un nadó de pocs dies

Viuen a Ciutat Vella i haurien estat víctimes d’una estafa immobiliària

Una quarantena de veïns i activistes en defensa de l’habitatge s’han concentrat aquest migdia al carrer del Tragí, al barri de Santa Caterina de Ciutat Vella, convocats pels col·lectius Resistim al Gòtic i Sindicat d’Habitatge del Casc Antic. La mobilització volia frenar el desnonament d’una família amb un fill de quatre anys i un nadó de pocs dies. Estava previst per avui i finalment no s’ha pogut executar, però ja té una nova data prevista: el 30 de setembre.

Segons recull l’ACN, la Sharon va arribar a Barcelona fa un any i va entrar a viure a un pis del número 8 del carrer Tragí amb la seva parella i el seu fill per recomanació d’una suposada propietària. Al poc temps, segons el Sindicat d’Habitatge del Casc Antic, van saber que havien estat víctimes d’una “estafa immobiliària”, ja que el propietari no era la dona que li havia llogat el pis, sinó un gran tenidor que ara li reclama el deute de 12.000 euros de la inquilina anterior, que segons el Sindicat és la persona que va rellogar el pis a la Sharon i la seva família.

L’Ajuntament de Barcelona assegura que els serveis d’habitatge han fet acompanyament a la Sharon, que va tenir el seu segon fill el 20 de juny passat, i han intentat negociar amb la propietat un contracte de lloguer, però no han obtingut resposta.

El Sindicat d’Habitatge del Casc Antic recorda que el propietari és un gran tenidor que, en aplicació de la normativa, “està obligat” a oferir un lloguer social a la dona i la seva família i lamenta que no es compleixi amb la llei.

Des de Resistim al Gòtic, Irma Samayoa, assegura que la Sharon és la primera interessada en regularitzar la situació i pagar un lloguer “accessible”. L’activista sosté que aquest és un altre cas “sagnant” ja que li van fer un contracte fals i va arribar a pagar una fiança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona